Trei tineri, reținuți fiind suspectați de furt dintr-o casă din satul Lăpușna, Hâncești

La 2 aprilie  curent, polițiștii din Hîncești  au fost sesizați despre un caz de furt. Victima, un bărbat de 23  de ani, locuitor al satului Lăpușna din raionul Hîncești, a comunicat oamenilor legii că a depistat lipsa mai multor bunuri și instrumente electrice din gospodărie. 

La fața locului polițiștii au stabilit că  persoane necunoscute, prin forțarea geamului, au pătruns în domiciliu, de unde au sustras două motoferestrăie,  un polizor unghiular,  un aparat de găurit,  o bormașină și alte bunuri (îmbrăcăminte și încălțăminte), astfel cauzându-i victimei un prejudiciu în sumă de 14.700 de lei.

Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală întreprinse de polițiști au fost identificați și reținuți trei suspecți cu vârstele cuprinse între 19 și 21 de ani, originari din  raionul Hîncești, anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor patrimoniale.

A fost ridicat și automobilul de marca  ”Ford Taurus”, care ar fi  fost folosit la comiterea infracțiunii de către suspecți  și o parte din bunurile sustrase.

Bănuiții au  fost reținuți  pentru 72 ore. În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru furt. 

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se  pedepseşte cu amendă de la 32 500  la 67 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

În continuare polițiștii din Hîncești, întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor precum și implicarea suspecților în alte cazuri analogice.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

DECIS! Certificatele de origine nepreferențiale vor fi eliberate în format digital

Next Post

Conducerea de până în anul 2018 a Aeroportului Mărculești, investigată penal

Related Posts
Total
4
Share