Transportul public în capitală mai scump. Iată cât va costa o călătorie

1 iulie, vine cu noi scumpiri. Chişinăuienii vor plăti mai mult pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun. O călătorie cu  troleibuzul și autobuzul  va crește până la 6 lei, anunță Primăria capitalei.

Autoritățile spun că aceaste majorări erau necesare având în vedere că ultima actualizare a tarifelor pentru transportul public au fost modificate în anul 2009. Modificările făcute astăzi au fost motivate de majorările tarifare pentru energia electrică și carburanți.

Conform Primăriei capitalei, noua metodologie a fost elaborată și prezentată de către experți. Astfel, prețul calculat de către aceștia este de 6 lei pentru o călătorie atât cu troleibuzul, cât și cu autobuzul, pentru oraș și suburbii.

La fel, instituția a anunțat că modificările prevăd că 200 de mii de pensionari vor călători gratuit. Prevederea vizează și 40 de mii de copii și elevi până în clasa 5-a. Anterior, doar copiii până la 7 ani călătoreau gratuit. Nu vor achita taxa pentru transportul public alte 18 categorii de persoane, inclusiv cele vulnerabile.

De asemenea, conform modificărilor, cu abonamentul procurat se va putea călători din suburbie în Chișinău și retur, indiferent dacă persoana schimbă transportul de pe troleibuz sau autobuz, prețul și abonamentul va rămâne unic și neschimbat. Astfel, abonamentul pentru o lună va costa 234 de lei, pentru trei luni va costa 594 de lei și pentru jumătate de an 972 de lei.

Previous Post

Scumpirile la carburanți continuă. ANRE a stabilit noile prețuri pentru mâine

Next Post

Se scumpesc carburanții. Pe 14 iunie, benzina se scumpește cu 22 de bani, iar motorina cu 43 de bani

Related Posts
Total
0
Share