Transportul privat de pasageri va fi sistat pentru o zi. CÂND SE VA ÎNTÂMPLA

Anna Casian-Musteață

În toată țara va fi sistat transportul privat de pasageri pentru o zi – pe 23 februarie – drept măsură de protest împotriva deciziei autorităților de a permite îmbarcarea în unitățile de transport în comun a unui număr care să nu depășească 50% din capacitate, scrie Sputnik.

Va fi sistat inclusiv transportul privat, însă în Chișinău 50 la sută dintre unitățile de transport în comun vor ieși totuși pe linie. 

„Această decizie vine ca reacție la aplicarea amenzilor pentru încălcarea p 4.4. al Hotărârii nr. 45 CNESP, dar și a discuției avute loc astăzi cu membrii CNESP, ministerele responsabile din domeniul medicinei și economiei, precum și reprezentanții altor instituții publice”, menționează Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. 

În context, transportatorii și-au cerut scuze de la pasageri pentru incomoditățile create. 

„… Măsurile epidemiologice adoptate în lipsa unor măsuri complexe de ordin social, economic și financiar nu-și vor atinge scopul privind diminuarea riscurilor contaminării, dar din contra vor crea riscuri noi și mai geru monitorizate de autorități. Venim a ne cere scuze de la pasageri pentru lovitura pe care vor fi nevoiți să o primească din cauza sistării transportului. Nu avem altă cale să arătăm lipsa competenței funcționarilor publici, decât să sistăm transportul”, se menționează în comunicatul remis presei de operatorii de transport.

Amintim că marți președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) Oleg Alexa a expediat o scrisoare deschisă către premierul interimar Aureliu Ciocoi ca să fie revizuite noile măsuri anunțate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP). 

Transportatorii s-au arătat nemulțumiți de noua decizie a Comisiei de a permite în transport un număr de pasageri care ar acoperi doar 50% din capacitatea de îmbarcare. Potrivit lui Oleg Alexa, pandemia a afectat enorm transportatorii, iar unii sunt chiar în prag de faliment. 

Reiterăm că CNESP a decis luni, 15 februarie, să prelungească starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie și a introdus noi restricții pentru a opri răspândirea coronavirusului. Astfel, s-a decis limitarea numărului de pasageri care ar acoperi doar 50% din capacitatea de îmbarcare a transportului public. 

Sursa – Sputnik

Previous Post

Primarul Ion Ceban: „Unele măsuri restrictive antiCOVID, anunțate de CNSP pentru municipiul Chișinău, ar trebui revizuite!”

Next Post

Un copil de 10 ani aflat pe moarte a fost făcut polițist pentru a i se împlini visul

Related Posts
Total
5
Share