TRAGEDIA din raionul Orhei: Cei trei frați care s-au înecat în iaz ar fi încercat să se salveze unul pe altul

Trei frați, de 7, 9 și 11 ani, s-au înecat duminică, 27 mai, într-un bazin acvatic din localitatea Pohrebeni, raionul Orhei. Salvatorii i-au căutat toată noaptea.

După aproape 12 ore de căutări, au recuperat în această dimineață cadavrele băieților de 9 și 11 ani. Cel mai mic dintre copii nu a fost găsit încă.

Potrivit datelor operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, copiii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în jurul orei 18.00 și i-au căutat toată noaptea.

Cei trei frați făceau parte dintr-o familie numeroasă, cu cinci copii.

Primarul satului, Veaceslav Godoroja, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că băiețeii, de la tați diferiți, locuiau cu mama, bunica și cu două surori mai mici. „Ieri au rămas în grija bunicii, că mama a plecat nu știu unde. Ea nu le-a dat voie la iaz, le-a spus că e sărbătoare și că în această zi se întâmplă multe. Dar…”, ne-a spus primarul care a stat toată noaptea lângă salvatorii care au căutat trupurile copiilor în lac.

Cel care a alertat salvatorii a fost paznicul de la iaz. El a fost cel care a găsit hainele pe mal. Primarul spune că barca era legată la mal și nu se cunoaște deocamdată cum s-au înecat băieții. „Cel mijlociu era gol, dar cel mic și cel mare erau îmbrăcați, când i-au găsit salvatorii. Poate s-au înecat încercând să se salveze unul pe altul… Dumnezeu știe”, încearcă să găsească vreun răspuns primarul de Pohrebeni.

Și mama copiilor a asistat la operațiunea de scoatere a cadavrelor din lac, dar a stat mai mult în Salvarea venită la fața locului. „Atâtea observații i-am făcut…”, înceheie primarul, spunându-ne că familia este una social-vulnerabilă în localitate.

 

Sursă :

timpul.md

Load More Related Articles
Load More In Orhei

Citește și

Participă și tu la Maratonul de Crăciun! Iată cum să te înregistrezi!

În ajun de sărbători, în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc o cursă de alergare cos…