Orhei Social

TRAGEDIA din raionul Orhei: Cei trei frați care s-au înecat în iaz ar fi încercat să se salveze unul pe altul

Trei frați, de 7, 9 și 11 ani, s-au înecat duminică, 27 mai, într-un bazin acvatic din localitatea Pohrebeni, raionul Orhei. Salvatorii i-au căutat toată noaptea.

După aproape 12 ore de căutări, au recuperat în această dimineață cadavrele băieților de 9 și 11 ani. Cel mai mic dintre copii nu a fost găsit încă.

Potrivit datelor operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, copiii au fost văzuți într-o barcă trecând iazul, iar ulterior hainele acestora au fost găsite pe mal. Salvatorii au fost alertați în jurul orei 18.00 și i-au căutat toată noaptea.

Cei trei frați făceau parte dintr-o familie numeroasă, cu cinci copii.

Primarul satului, Veaceslav Godoroja, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că băiețeii, de la tați diferiți, locuiau cu mama, bunica și cu două surori mai mici. „Ieri au rămas în grija bunicii, că mama a plecat nu știu unde. Ea nu le-a dat voie la iaz, le-a spus că e sărbătoare și că în această zi se întâmplă multe. Dar…”, ne-a spus primarul care a stat toată noaptea lângă salvatorii care au căutat trupurile copiilor în lac.

Cel care a alertat salvatorii a fost paznicul de la iaz. El a fost cel care a găsit hainele pe mal. Primarul spune că barca era legată la mal și nu se cunoaște deocamdată cum s-au înecat băieții. „Cel mijlociu era gol, dar cel mic și cel mare erau îmbrăcați, când i-au găsit salvatorii. Poate s-au înecat încercând să se salveze unul pe altul… Dumnezeu știe”, încearcă să găsească vreun răspuns primarul de Pohrebeni.

Și mama copiilor a asistat la operațiunea de scoatere a cadavrelor din lac, dar a stat mai mult în Salvarea venită la fața locului. „Atâtea observații i-am făcut…”, înceheie primarul, spunându-ne că familia este una social-vulnerabilă în localitate.

 

Sursă :

timpul.md

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....