Regional.md
Social Ștefan Vodă

Toți porcii din satul Crocmaz, Ștefan Vodă, vor fi sacrificați

În satul Crocmaz, Ștefan Vodă, vor fi sacrificați toți porcii , deoarece acolo au fost înregistrate trei focare de pestă porcină africană. Asta după ce, Guvernul a aprobat un proiect, care prevede nimicirea tuturor porcilor din localitățile unde s-au depistat cel puțin trei focare de pestă porcină, pentru a nu permite răspândirea virusului în țară. Proprietarii animalelor sacrificate vor fi despăgubiți, scrie UNIMEDIA.info.

Reamintim că în acest sens, a fost elaborat un plan de măsuri pentru combaterea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta prevede extinderea perioadei de vânat pentru mistreți, vulpi și șacali, care sunt purtători de virus. De asemenea, va fi înăsprit și controlul la punctele de trecere a frontierei, fiind interzis importul cărnii și a produselor din carne de porc.

Conform datelor ANSA, situația privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul țării noastre devine alarmantă, comparativ cu anii precedenți. Astfel, în 2018, au fost înregistrate 25 de focare de pestă porcină, dintre care 16 sunt active. Până acum, 14 raioane din sud-estul țării au fost afectate de acest virus, fiind nimiciți 253 de porci domestici.

Ai depistat o eroare în text? Selecteaz-o și apasă combinația de taste Ctrl+Enter.

Se incarca....

Thanks!

Our editors are notified.