Bloguri

TOPUL LUNII IUNIE: Iată care sunt cei mai populari bloggeri din Republica Moldova

Site-ul Blogtop.md a realizat un nou top al celor mai activi 20 de bloggeri din Republica Moldova pe parcursul lunii iunie. Bloggerii au abordat teme diferite în articolele lor. De la  povești de viață până la reflectarea evenimentelor politice din această perioadă. Din top 20 de bloggeri activi face parte și colega noastră, Anna Casian-Musteață, autoarea blogului SuntMAMĂ, care s-a situat pe locul 13.

Iată care sunt cei mai populari bloggeri din Republica Moldova în luna iunie:

1. Elena Robu

Liderul incontestabil al clasamentului Blogtop este jurnalista Elena Robu. Un blog de atitudine cu povești de viață, cazuri sociale și analize ale celor mai importante mișcări de pe arena politică din Moldova. În luna iunie, Elena a reflectat evenimentele din Chișinău în urma invalidării alegerilor locale.

2. Svetlana Vizitiu 

Următorul blog după preferințe publicului este cel al fondatoarei Clubului ”Impresii din viață și cărți”, Svetlana Vizitiu. Relaţii interumane, drepturile omului, poveşti reale, sociale, evenimente, personalităţi basarabene, dragoste, prietenie – despre toate acestea subiecte, impresii şi confruntări veți găsi în acest blog.

3. Alexandru Leahu

Alexandru este un tânăr profesor de matematică, care mai e pasionat și de scris. Blogul său a prins popularitate și pe rețelele de socializare, fiind apreciat de peste 82.000 de fani pe Facebook.

4. Svetlana Matvievici

Blogul de travel și lifestyle al orheiencei care descoperă Moldova, promovează oamenii pozitivi, locurile frumoase a ajuns pe poziția cu numărul patru. Vrea să inspire oamenii să călătorească cât mult, dar și să-i motiveze să descopere frumusețea turistică a Moldovei.

5. Marin Bodrug

Dacă doriți să fiți la curent cu noutățile din orașul Ungheni dar și din toată țara, atunci trebuie să citiți blogul lui Marin Bodrug. Tot ce te-ar putea interesa în legătură cu orașul Ungheni, găsești pe blogul autorului. Comparativ cu luna mai, Marin s-a clasat pe aceeasi poziție.

6. Orheianul

Un alt blogger care reflectă evenimentele din localitatea de baștină este Vasile, prin intermediul căruia poți descoperi orașul Orhei și lucrurile bune care se întâmplă acolo. În scopul de a-și dezvolta locul de baștină, Vasile încearcă prin articolele sale să dezbată diverse probleme ale orașului, dar și să propună soluții pentru rezolvarea acestora.

7. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, deține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii dar și diverse articole captivante din lumea cărților. Dar tot aici puteți să vă inspirați pentru următoarele lecturi.

8. Teotitude

Autoarea blogului, Diana Guja, cunoscuta susținătoare ale drepturilor femeilor, este vocea a multor femei care scriu anonim pe pagina blogului. Diana Guja și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online, în care povestește istoriile de viață a multor femei, care au dreptul de a fi auzite.

9. Dia’s Kitchen

Rețete culinare delicioase, tradiționale și moderne, simple și sănătoase, toate astea le găsiți pe blogul Dia’s Kitchen, în care autoarea își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi.

10. Fine Wine

11. Ana Ciorici

Ana este makeup artist și mamă a doi copii. Pe blog poți descoperi împreună cum e să crești doi copii, să călătorești cu ei, să faci tutoriale de makeup și să redescoperi moda cu ținute stilate. În luna monitorizată, Ana a împărtășit cu cititorii ei câteva lucruri pe care le implementează în creșterea și educarea copiilor ei.

12. Stas Scutelnic

Dorești să citești un blog care să te ajute în drumul spre dezvoltarea ta personală, atunci trebuie să citești ”Fii Open Mind”.  Scutelnic Stas , autorul blogului, abordează nu doar subiecte care sunt actuale, dar care sunt și interesante pentru cititori. Acesta le propune articole din domeniul  businessului, dezvoltare personală, lectură sau divertisment.

13. Anna Casian-Musteață 

Blogul suntmama.com este locul unde găsești totul despre și pentru mame.  Pe blog vei găsi următoarele categorii: ”Sfaturi”, ”Interviuri” sau ”Învingem cancerul”, categorie în care autoarea promite să-și împărtășească experiența pentru părinții aflați în aceeași situație.

14. Victoria Morozov

Victoria Morozov este o tânără pasionată de voluntariat. Ajută persoanele vulnerabile, îndeosebi copiii și nimic altceva nu o face mai împlinită decât atunci când aceștia sunt fericiți, sătui, la călduț, alături de părinți sau pur și simplu zâmbind. Este un blog despre voluntariat, oameni care inspiră și alte subiecte frumoase din domeniul social.

15. Nina Cotorobai

Nina Cotorobai este originară din Chișinău, are 32 de ani, de profesie este jurnalistă, dar de 7 ani e stabilită în Padova, Italia. Dintotdeauna a fost pasionată de oamenii și istoriile lor.  Prin intermediul blogului aceasta îi scoate din anonimat și le publică istoriile, de la care putem învăța multe.

16. Dumitru Alaiba

Dumitru Alaiba este un alt blogger cunoscut și unul dintre cei mai prezenți autori din domeniul activismului civic. Pe blog, specialistul în economie și advocacy își exprimă public opinia vis-à-vis de cele mai notorii evenimente din Moldova.

17. Marina Pinzaru

Marina Pinzaru este o jurnalistă de televiziune pentru care dorința de a schimba ceva a hotărât-o să se mute în Portugalia. Temele abordate sunt diverse. Aici vei descoperi istoriile reale ale unei moldovence plecate peste hotare ori vei urmări periodic liste cu filme pe gustul tuturor.

18. Lola Majeure

Lola Majeure este pseudonimul unei femei misterioase, a cărei identități încă nu este cunoscută. În 2015 lansează primul ei roman ”Sweet Vera Cruz”, care se bucură de un real succes și este reeditat în 2016. Urmează ”7 zile în Rai”, iar în 2017 de sub tipar a ieșit și ultima sa carte – ”Dirty Vera Cruz”.

19. Mama Moldova

Ekaterina Mikitenko este autoarea blogului ”Mama Moldova”. Tot ea este fondatoarea ”Școlii maternității conștiente”, jurnalistă și mamă a doi copii. Aici vei găsi articole în limba rusă, dedicate maternității, stilului de viață sănătos și istoriile celor mai creative mămici din Moldova.

20. Fii Popular 

”Fii Popular” este blogul care promovează portul popular, evenimentele și tradițiile popularedin Republica Moldova. Este întreținut de Stela Botez, interpreta de muzică populară cu o dragoste profunsă pentru tot ce este traditional şi cultural.

 

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....