Bloguri SLD

Top 20 cei mai urmăriți bloggeri moldoveni în luna februarie

Site-ul Blogtop.md a realizat un nou top al celor mai activi 20 de bloggeri din Republica Moldova pe parcursul lunii februarie. Bloggerii au abordat teme diferite în articolele lor. De la  povești de viață până la reflectarea evenimentelor politice din această perioadă. În această lună au fost monitorizați 294 bloggeri, care au publicat 763 articole.

Iată care sunt cei mai populari bloggeri din Republica Moldova în luna februarie:

1. Elena Robu

Elena Robu începe să-și consolideze poziția nr.1 în clasamentul Blogtop. Un blog de atitudine care vine să analizeze cele mai importante evenimente din domeniile politic, social, economic. De asemenea, pe blog găsiți rubrica ”vocea diasporei” dedicată moldovenilor care se află peste hotare. Cel mai popular articol al autoarei a fost: ”O badantă din Italia a primit moștenire casa bătrânei pe care a îngrijit-o: Nepoții m-au abandonat, ea însă a avut grijă de mine”.

2. Svetlana Vizitiu 

Cu o poziție mai sus față de clasamentul precedent se află azi Svetlana Vizitiu. Autoarea scrie despre lectură, oameni, destine și istorii de viață. Organizează de câțiva ani întâlniri cu oameni de succes din țară, care de multe ori sunt și eroii articolelor de pe blog.

3. Licurici de suflet

Eugenia Crețu este autoarea din spatele blogului ”Licurici de suflet”. ”Cred în faptul că fiecare dintre noi este un licurici. Nu ne rămâne decât să ne regăsim pe noi înșine și pe cei din jur” așa își descrie Eugenia blogul, unde încearcă să ne transmită ceea ce crede și ceea ce gândește. ”Acei oameni…” a fost cel mai accesat articol al Eugeniei în luna februarie.

4. Plop Andrei

Andrei Plop este un blogger politic. A absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Facultatea de Drept. Susține valorile democratice și pe blog își împărtășește ideile despre democrație, libertatea de gândire și de exprimare.

5. Orheianul

Vasile, autorul din spatele blogului ”Orheianul” este originar din Orhei, iar blogul lui este activ din anul 2015. Scopul acestuia este de a promova Orheiul și lucrurile bune care se întâmplă acolo.

6. Fine Wine

Andrei Cibotaru ține de ceva timp un blog al vinurilor bune din Moldova. Abonează-te la blogul ”Fine Wine” pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în lumea vinului și pentru cele mai prețioase informații din domeniu.

7. Gheorghe Erizanu

Autorul blogului, scriitorul, dar și fondatorul Editurii Cartier, Gheorghe Erizanu, ține de câțiva ani un blog despre lectură, în care sunt publicate recenzii, texte din cărți, dar și diverse articole captivante din lumea cărților. Cel mai popular articol de pe blogul său în luna februarie a fost – ”Parlamentarele 2019. Republica Moldova”.

8. Valeriu Saharneanu

Actualitatea politică din Republica Moldova: tendințe politice interne și geopolitice, actori politici, instituții ale statului, partide, lideri și problema de integritate, moralitatea în politică. Despre toate astea și despre mai multe veți citi pe blogul jurnalistului Valeriu Saharneanu.

9. Vacanțele lui Mircea

Mircea Mitrofan, autorul blogului ”Vacanțele lui Mircea” este originar din Raionul Cantemir, jurnalist de meserie, dar care activează și locuiește în capitala României. Articolele sale transmit emoțiile și amintirile frumoase de vacanță, iar pe blogul său o să găsești informații valoroase despre anumite destinații, hoteluri și oferte.

10. Ștefan Secăreanu

Pe blogul său, jurnalistului și omul politic din Moldova, Ștefan Secăreanu comentează ultimele evenimente, dar vine și cu o părere proprie despre realitatea social-politică din societatea moldovenească, dar și de peste hotarele ei.

11. Daniela Borodachi

O altă autoare a topului nostru este Daniela Borodachi. De când a emigrat și-a deschis un blog pe care l-a numit ”Portrete în cuvinte” în speranța de a combina aici cea de a doua pasiune a ei – fotografia. Pe blog scrie despre oamenii minunați care au inspirat-o și care au ce povesti lumii. De această dată cea care a inspirat-o a fost povestea Augustinei Belibou: ”Cum poți să ajungi de la o casă de copii din România la proprietara unui salon de cosmetică din inima Köln-ului?”.

12. Andrei Curararu 

Lista celor mai populari autori din Moldova este completată de Andrei Curăraru, un cunoscut blogger și activist civic. Pe blog abordează o varietate de subiecte, dar totodată vine cu o părere proprie despre realitatea socială din Moldova. ”Un ghid cinic pentru 14 februarie” a fost cel mai popular articol al lui Andrei în luna februarie.

13. Eu mămică 

Blogul ”Eu, mămică” este locul unde autoarea, Eliza Popa, își împărtășește cu cititorii ei cele mai intense trăiri, experiențe, amintiri și sfaturi legate de rolul de a fi mămică. Cel mai accesat articol al autoarei a adus în discuție subiectul ”Demineralizarea dințișorilor de lapte la bebeluși”. Blogul ”Eu, mămică” apare pentru prima dată în topul Blogtop.

14. Alexandru Leahu

Alexandru Leahu este un profesor de matematică a cărui pasiune pentru scris s-a transformat într-un blog. ”Noi toți suntem ca niște ecuațiii cu multe necunoscute, toată viața înlocuim constante în speranța că obținem o egalitate adevarată”, așa își descrie Alexandru Leahu blogul ”Suflet din boabe de cafea”.

15. Teotitude

Autoarea blogului, Diana Guja, cunoscuta susținătoare ale drepturilor femeilor, este vocea a multor femei care scriu anonim pe pagina blogului Teotitude. Autoarea și-a transformat blogul într-o adevărată comunitate online, în care povestește istoriile de viață a multor femei, care au dreptul de a fi auzite. Diana este și prezentatoare la o televiziune din Moldova.

16. Dia’s kitchen

Rețete culinare delicioase, tradiționale și moderne, simple și sănătoase, toate astea le găsiți pe blogul Dia’s Kitchen, în care autoarea își împărtășește secretele culinare și cele mai inedite rețete cu cititorii săi. În luna monitorizată Diana a pregătit ”Clătite cu lapte condensat”, iar pentru a întreaga rețetă te invităm să accesezi blogul.

17. Vitalie Vovc

Vitalie Vovc este un scriitor stabilit deja de 17 ani la Paris, care a început să scrie acum 10 ani. Pe blog vei găsi un punct de vedere fin Franța, poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave și ilariante… un punct de vedere şi doar atât”.

18. Dan Oleinic

Pentru Dan Oleinic, autorul unor serii de articole de pe portalul basarabia.md, blogul e o platformă de atitutidine, libertatate de exprimare și activism civic. Aici o să găsiți un punct de vedere independent, personal și echidistant a celor mai răsunătoare evenimente din Moldova. ”Mită pentru președinte. Un nou autodenunț de la Șor. De ce tace Procuratura” este unul dintre cele mai vizualizate articole ale autorului.

19. Nina Cotorobai

Nina Cotorobai este originară din Chișinău, are 32 de ani, de profesie este jurnalistă, dar de 7 ani e stabilită în Padova, Italia. Însă aceasta nu o împiedică a scrie despre oamenii frumoși din Republica Moldova. Pe blog vei găsi articole despre familie, maternitate, educație și istorii de la care vă puteți inspira. Articolul său despre o tânără din Chișunău care și-a deschis propria afacere în Zalău a fost cel mai accesat material de către cititorii săi în luna februarie.

20. Anna Smolnițchi

Încheie clasamentul de această dată Anna Smolnițchi. Jurnalistă de meserie, Anna s-a născut și activează în Republica Moldova. Este mamă a doi copii, iar despre pe blog publică articole pe teme diferite.  De la subiecte de maternitate, la cele de îngrijire și societate.

Articole asemănătoare

Ghenadie Râbacov: Războiul COVID-19 în Republica Moldova — inamicul microscopic versus prostia umană

Redacția Regional

Un copil de 11 ani din Chișinău a dispărut fără urmă. Rudele îl caută cu disperare

Felicia Croitoru

VIDEO: Cât cântărește echipamentul unui militar

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....