Sport

TOP 10 cele mai scumpe cluburi de fotbal din lume

TOP 10 cele mai scumpe cluburi de fotbal din lume

Conform Deloitte, una dintre cele mai prestigioase companii de consultanţă fiscală din lume, Real Madrid este în continuare cel mai valoros brand din lume. Echipa lui Florentino Perez este cotată la nu mai puţin de 3,8 miliarde de euro.

La o diferenţă „mică”, de 200 de milioane de euro, se află cea mai mare rivală a madrilenilor, Barcelona. Podiumul este completat de Manchester United, care a fost în anii recenţi cel mai valoros club din lume, dar acum se află doar pe locul 3, valorată la 3,4 miliarde de euro, scrie digisport.ro.

Manchester City este cea mai valoroasă echipă din lume, din punct de vedere al lotului, conform ultimului clasament. Totuşi, echipa patronată de Sheikh Mansour nu prinde nici podiumul celor mai valoroase cluburi, fiind pe locul 5 din punct de vedere financiar.

Deşi este finanţată de un stat, PSG se află pe ultimul loc în clasamentul celor mai scumpe cluburi din lume. Echipa patronată de Qatar este cotată la doar 975 de milioane de euro, conform celor de la Deloitte.

Clasamentul celor mai scumpe 10 cluburi din lume:

1. Real Madrid – 3,8 miliarde de euro

2. Barcelona – 3,6 miliarde de euro

3. Manchester United – 3,4 miliarde de euro

4. Bayern Munchen – 2,7 miliarde de euro

5. Manchester City – 2,4 miliarde de euro

6. Chelsea – 2,3 miliarde de euro

7. Arsenal – 2,04 miliarde de euro

8. Liverpool – 1,95 miliarde de euro

9. Tottenham Hotspur – 1,42 miliarde de euro

10. PSG – 975 milioane de euro

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....