Tinerii din Cahul se pot înscrie la atelierul Exploration unde vor învăța cum să producă un film documentar

MOLDOX LAB invită tinerii din Cahul și din vecinătate, cu vârsta peste 16 ani, să participe în cadrul atelierului de film documentar – Exploration, care va avea loc la Cahul în perioada 6-12 septembrie 2021.

Participanții vor avea ocazia să descopere ce înseamnă filmul documentar și cum poți produce prin intermediul acestuia impact social. Astfel, pe lângă, aspectele de bază ale filmului documentar, tinerii vor învăța echipamentul de filmat, programele de montaj, iar la final vor realiza un scurtmetraj, având drept scop cultivarea unei priviri mai atente prin intermediul artei asupra realității care ne înconjoară.

Sub îndrumarea Norei Agapi, care este deja la al șaselea an tutoră Exploration și directoarea de imagine a mai multor documentare, premiate la festivaluri europene de top,  scurtmetrajele vor fi realizate pe subiecte sociale urgente din Cahul. Atelierul își dorește să fie un spațiu destinat creației și discuțiilor libere, astfel că în doar câteva zile participanții să învețe cum să se exprime și să contribuie la soluționarea problemelor sociale prin artă.

Atelierul este gratuit și sunt asteptați tineri din orașul Cahul, dar vor fi acceptați și un număr limitat de participanți din întreaga țară.

Cei care doresc să se înscrie sunt rugați să completeze formularul disponibil aici până pe 12 august curent.

Atelierul este organizat de către Asociația Obștească „Moldox”, în parteneriat cu Svenska Filmstudion (Suedia) și cu sprijinul financiar oferit de Centrul Național al Cinematografiei din Moldova, Institutul Cultural Român și Primăria Municipiului Cahul.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: lab@moldoxfestival.com

Previous Post

ATENȚIE! Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi cu descărcări electrice și vijelie

Next Post

Iluminarea Stradală în Filipeni – Serviciu inteligent și modern creat de comunitatea pentru cetățeni

Related Posts
Total
0
Share