Actual

Timp de 6 luni au avut loc 99 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și a scuterelor

De la început acestui an, pe teritoriul țării, au fost înregistrate 99 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și a scuterelor. În rezultat, 9 persoane au decedat, iar altele 106 au fost traumatizate. Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, principalele cauze ale accidentelor sunt starea de ebrietate, viteza de deplasare și starea tehnică a mijlocului de transport.

Unul dintre aceste accidente a avut loc în weekend, în satul Beleavinţi din raionul Briceni, unde un bărbat de 36 de ani, fiind beat a urcat la ghidonul unei motociclete, fără număr de înmatriculare, iar ca pasager îl avea pe prietenul său de 46 de ani.

La un moment dat a prierdut controlul motociclete și cu viteză s-a lovit în gardul unei gospodării. În urma impactului, între cei doi s-a iscat un conflict, iar șoferul intenționat și-a abandonat amicul care suferise diferite traumatisme, astfel părăsind și locul accidentului.

La scurt timp, pasagerul a fost văzut pe marginea drumului de către un conducător auto, care a solicitat ambulanța, însă din păcate, până la sosirea acesteia, bărbatul a decedat. Ulterior, conducătorul moto a fost depistat de poliție la domiciliu. Acesta a fost testat alcoolscopic în urma căruia s-a stabilit o concentrație de 0,40 mg/l în aerul expirat.

Reamintim și solicităm conducătorilor de moto:
– nu urcați la volan dacă ați consumat alcool;
– nu conduceți cu viteză și fiți atenți în trafic;
– purtați echipament de protecție și elemente reflectorizante.

Inspectoratul Național de Securitate Publică anunță: în cazul în care sunteți implicat într-un accident rutier, în primul rând solicitați ambulanța pentru a acorda ajutor persoanelor rănite și nu părăsiți locul accidentului până la sosirea poliției.

Articole asemănătoare

Un nou scuar în sectorul Buiucani! Lucrările de amenajare au început deja

Anna Casian-Musteață

Un militar de 26 de ani din Armata Națională a decedat în timpul unui accident la serviciu

Anna Casian-Musteață

60 000 țigarete fără acte de proveniență, depistate de vameși

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....