Țările lumii duc o cursă contra cronometru, pentru a găsi un tratament și un vaccin împotriva COVID-19

Pe tot globul are loc o cursă contra cronometru, pentru a găsi un tratament eficace și un vaccin împotriva acestui virus înspăimântător, scrie stirileprotv.ro.

Rezultatele sunt promițătoare, declară Organizația Mondială a Sănătății, dar studiile sunt încă în plină desfășurare. Pentru a-i ajuta pe cercetători, Comisia Europeană a alocat 80 de milioane de euro unui dezvoltator german de vaccinuri, iar în Statele Unite ale Americii se așteaptă rezultatele primelor testări făcute cu ajutorul a 45 de voluntari.

Între timp, un renumit, dar și controversat medic infecționist din Franța anunță că o substanță activă, dozată în funcție de fiecare pacient, poate vindeca boala.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general Organizația Mondială a Sănătății„Putem schimba traiectoria acestei pandemii. Nu poți câștiga un meci de fotbal doar apărându-te. Trebuie să și ataci. Cu cât mai multe țări se alătură acestui grup și se adaugă studii, vom putea avea rezultate privind medicamentele care sunt potrivite și vom salva mai multe vieți.”

Alexander S. Kekule, medic specializat în virusologie„Mă aștept ca în următoarele luni să avem o posibilitate (n.r. un medicament) prin care să îi putem ajuta pe pacienții grav bolnavi. Este foarte important pentru că acest lucru va scădea rata mortalității, așa că acest tratament este foarte important și în această privință eu sunt foarte optimist.”

Pe de altă parte, oamenii de știință de la Universitatea Oxford dezvoltă un test rapid pentru depistarea infectării cu COVID-19. Este asemănător cu testul de sarcină și culorile ar indica rezultatul. Roz înseamnă negativ, galben, pozitiv.

Chia-Chen Hsu, doctor„Pentru început, testul ar fi pus la dispoziția spitalelor, dar vrem să ajungem cât mai curând, ca oamenii să le poată folosi acasă.”

Testul ar putea costa mai puțin de 25 de dolari dacă intră în producție de masă. Între timp, mai multe spitale din Europa, inclusiv din Italia, Spania și Franța, testează un medicament experimental, care a fost administrat la sute de pacienți bolnavi de Covid-19. L-au primit, de asemenea, și pacienți chinezi din provincia chineză Hubei. Totuși, pentru confirmarea rezultatelor, mai este nevoie de cercetări suplimentare.

Previous Post

COVID-19: Guvernul italian a introdus amenzi aspre pentru cei ce nu respectă izolarea la domiciliu

Next Post

Seism cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, produs în largul Insulelor Kurile din Rusia

Related Posts
Total
13
Share