Țara care oferă contracepționale gratuit tinerelor cu vârsta de până la 25 de ani

În Franța toate femeile cu vârsta de până în 25 de ani vor primi gratuit anticoncepționale. Măsură anunțată pentru prima dată în luna septembrie 2021 de ministrul Sănătății, Olivier Veran, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie, potrivit digi24.ro

De gratuitate vor putea beneficia toate fetele și femeile cu vârsta de până în 25 de ani, măsura extinzând practic un program deja existent prin care minorele aveau acces la contraceptive gratuite până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Decizia include anticoncepționalele, plasturii contraceptivi, dispozitivele intrauterine și alte metode de contracepție, de care pot beneficia în jur de 3 milioane de femei.

Olivier Veran a declarat anul trecut că măsura va fi introdusă din cauza declinului folosirii contraceptivelor de către tinerele care au probleme financiare, acesta urmând a costa guvernul francez în jur de 25 de milioane de euro.

„Este de netolerat ca femeile să nu se poată proteja, să nu poată folosi contracepție fiindcă este prea scumpă, dacă aleg acest lucru”, a afirmat ministrul francez al sănătății.

Previous Post

METEO: Primăvară la mijloc de iarnă

Next Post

Vești proaste pentru șoferi: ANRE anunță noi prețuri la benzină și motorină

Related Posts
Total
15
Share