SUA a inventat o mască de protecție care determină dacă purtătorul ei este infectat cu COVID-19

Specialiștii Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT), împreună cu colegii de la Universitatea Harvard, au dezvoltat prototipul unei măști care poate determina dacă persoana care o poartă are coronavirus. Acest lucru este menționat pe site-ul MIT.

În interiorul măștii există un mic senzor detașabil de unică folosință. Utilizatorul stabilește singur în ce moment să-l activeze. Timpul de diagnosticare durează aproximativ 90 de minute, rezultatele sînt afișate numai în interiorul măștii pentru a asigura confidențialitatea.

Potrivit lui James Collins, profesor la Departamentul inginerie biologică de la Termeer și Institutul MIT de inginerie și știință medicală, prototipul se bazează pe o tehnologie creată în urmă cu cîțiva ani. Atunci, astfel de cipuri erau folosite pentru a detecta virusul Ebola. Totul constă în faptul că virusul, bacteria sau un alt obiect care trebuie diagnosticat se unește cu un comutator genetic special pe senzor. Aceasta declanșează producerea unei substanțe luminoase (de exemplu, proteine). Culoarea indică prezența unui microorganism patogen.

Se remarcă faptul că senzorul poate fi cusut nu numai în mască, ci și în îmbrăcăminte. De asemenea, el poate fi configurat pentru a detecta și alți viruși.

Se presupune că astfel de senzori pot fi utili pentru protecția personalului de la ambulanță, a personalului medical și militar.

sursa: HotNews.md

Previous Post

FOTO: O femeie din raionul Hîncești a dispărut. Poliția cere ajutorul oamenilor

Next Post

Rata de vaccinare împotriva coronavirusului în RM a ajuns la 12,7 %

Related Posts
Total
0
Share