#Coronavirus Extern

SUA a depășit China și Italia la numărul de persoane infectate cu coronavirus

Statele Unite au înregistrat, joi, cele mai mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus din lume, depășind China și Italia. Astfel, în circa două săptămâni, SUA au ajuns la aproape 90.000 de cazuri confirmate de Covid-19, în timp ce China a raportat, începând de la sfârșitul lunii decembrie și până acum, 81.285 de cazuri, scrie realitatea.md.

Astfel, China – locul unde a izbucnit epidemia cu noul coronavirus, transformată ulterior în pandemie – nu mai este cea mai afectată țară, nici ca număr de îmbolnăviri, nici ca număr de decese. La acest din urmă capitol a fost „detronată” deja de mai multe zile de Italia și Spania.

Experții avertizaseră că Statele Unite riscă să devină noul epicentru al pandemiei de coronavirus. Cea mai gravă situație se înregistrează în statul New York, acolo unde au fost diagnosticate o mare parte dintre cazurile la nivel federal.

În SUA s-au înregistrat până acum 1.177 de decese, cu 150 de noi decese anunțate joi (la ora redactării acestui material, ziua încă nu se încheiase în Statele Unite, deci sunt posibile noi date).

China are raportate 3.287 de decese până acum, dacă, desigur, datele anunțate de autoritățile comuniste corespund realității, în condițiile în care există voci care spun că nu.

Cea mai gravă situație rămâne însă în Europa, cu Italia, Spania dur lovite de pandemie, dar și Elveția înregistrează un număr mare de îmbolnăviri și decese raportat la populația sa de circa 8 milioane de locuitori (11.811 cazuri confirmate de Covid-19, dintre care 191 soldate cu deces).

Pandemia COVID-19 a cauzat moartea a peste 15.000 de persoane numai în Europa, potrivit unui bilanţ realizat de agenţia France Presse pe baza surselor oficiale, joi, la ora 17:00 GMT.

Joi, aproape 2.000 de persoane au murit în întreaga lume în mai puțin de 24 de ore, din cauza coronavirusului. Bilanțul mondial a trecut, joi seara, de 23.000 de morți, în condițiile în care în cursul dimineții erau ceva mai mult de 21.000 de decese la nivel mondial. De asemenea, a trecut de jumătate de milion și numărul oamenilor care au fost infectați cu coronavirus.

Aici puteți urmări LIVE evoluția coronavirusului în lume

Se incarca....