STUDIU: Persoanele care au suferit de COVID-19 au imunitate la virus timp de 5 luni

Anna Casian-Musteață

Cele mai multe persoane care au avut Covid-19 devin imune la virus pentru cel puţin cinci luni, arată un studiu condus de Public Health England.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care au fost infectaţi deja cu coronavirus sunt cu 83% mai puţin predispuşi să contracteze din nou virusul decât cei care nu au fost infectaţi niciodată cu Covid, potrivit BBC. Mai multe studii efectuate până acum sugerau că persoanele vindecate de Covid-19 ar putea avea un nivel de protecţie, cel puţin pentru o perioadă de trei luni de la vindecare.

Acest nou studiu aduce rezultate încurajatoare pentru cei care au avut deja Covid, ele sugerând că imunitatea durează pentru majoritatea oamenilor cel puţin cinci luni, mai mult decât se spera. Cercetarea mai arată că spre deosebire de cei care nu au fost infectaţi niciodată cu noul coronavirus, persoanele vindecate sunt cu 83% mai puţin predispuse să se reîmbolnăvească. Cercetătorii avertizează totuşi că protecţia nu este absolută şi că există şanse ca unii oameni să ia din nou virusul şi chiar să îl transmită mai departe altora.

Sursa – Adevărul.ro

Previous Post

Premierul Aureliu Ciocoi: „Am putea reveni la restricţii mai dure, căci ne așteaptă un nou val de infectări cu COVID-19”

Next Post

Un bărbat din Republica Moldova aflat în Franța a fost bătut mortal, iar cadavrul acestuia a fost ascuns într-o pivniță

Related Posts
Total
7
Share