Start admiterea la universități

Astăzi a început admiterea în universități. Potrivit ordinului al Ministerului Educației, culturii și Cercetării, dosarele vor fi depuse în regim online, până în 30 iulie, iar rezultatele intermediare vor fi anunțate în 3 august. În perioada 4-10 august va avea loc prezentarea actelor în original, conform unui orar stabilit de fiecare instituție în parte, cu respectarea cerințelor sanitare. Rezultatele finale vor fi anunțate în 12 august.

Pentru anul de studii 2021-2022, Guvernul a oferit 8.670 de locuri cu finanțare de la bugetul de stat. În cazul în care unele specialități nu vor reuși să înmatriculeze numărul de studenți necesar, universitățile pot organiza sesiuni suplimentare, în perioada 13-26 august.

Tot din 19 iulie începe sesiunea suplimentară de bacalaureat. Aceasta se va desfăşura până în 26 iulie. La ea sunt admiși 3.138 de candidați, care vor susține testele la cele 14 centre de bacalaureat, deschise în cinci localități.

Primii vor susține examenul la limba română absolvenții liceelor care au studiat în altă limbă. În 20 iulie este programată proba la limba de instruire, iar în 21 iulie – la limba străină. În 22 și 23 iulie vor avea loc examenele la disciplina de profil și, respectiv, la obiectul ales. Luni, 26 iulie, va ave aloc ultima probă, la limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi anunțate până în 28 iulie. Pentru contestare, candidaților le vor fi oferite 48 de ore.

sursa : ntv.md

Previous Post

S-a spânzurat în propria locuință

Next Post

ATENȚIE! Meteorologii au emis COD GALBEN de ploi cu descărcări electrice și vijelie

Related Posts
Total
0
Share