Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina va costa mâine 31,93 lei

Foto: Regional.md

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru mâine, 3 iunie.

Astfel, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 31,93 lei, iar cel pentru motorină – 28,30 lei, informează Știri.md.

Prețurile respective ar însemna o scumpire cu 31 bani la benzină și o majorare cu 41 de bani la motorină.

Într-un comunicat remis presei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) menționează că majorarea prețurilor la carburanți are loc din cauza creșterii accentuate a cotațiilor Platts la produsele petroliere care vine drept reacție la decizia Uniunii Europene de a renunța la importurile de petrol rusesc. 

“În cadrul zilei de ieri, acestea s-au ridicat la un nivel record, în pofida faptului că petrolul Brent a înregistrat o ușoară scădere. Prin urmare, ieri cotația Platts la benzină a ajuns la 1396 $/tona, iar la motorină la 1269 $/tona, ambele înregistrând cel mai înalt nivel din ultimii 10 ani urmăriți.

În intervalul ultimelor 14 zile utilizat de către ANRE la calcularea prețurilor maximale, cotațiile au crescut cu 195 $/tona (16 %) la benzină și cu 218 $/tona (21%) la motorină”, explică ANRE.

Previous Post

Un vin din Moldova, desemnat cel mai bun roșu din lume

Next Post

TRAGEDIE la Nisporeni! Cadavrul unui bărbat a fost găsit de fratele acestuia în vie, lângă un motocultor

Related Posts
Total
29
Share