Slovacia ar putea intra în lockdown pe trei săptămâni

Guvernul Slovaciei ia în considerare un posibil lockdown complet pentru a stopa creșterea numărului de infecții cu COVID-19, un lockdown similar celui introdus în ţara vecină Austria, a declarat luni cabinetul prim-ministrului Eduard Heger, scrie Sputnik.

Heger a spus că cabinetul său analizează „intens” introducerea unui blocaj de trei săptămâni, care a fost propus de Ministerul Sănătății. El a adăugat că opinia experților va determina luarea unei decizii în zilele următoare.

De asemenea, luni, Heger a mai spus că este în favoarea vaccinării obligatorii pentru persoanele de peste 50 de ani, dar a menţionat că va urma îndrumările experților și în acest sens.

Slovacia a interzis deja persoanelor nevaccinate accesul în baruri și pub-uri și a ordonat restaurantelor să suspende toate serviciile de servire în interior, ca parte a unui set de măsuri convenite săptămâna trecută.

Sursa – sputnik

Previous Post

Șefa Spitalului de psihiatrie din Bălți, cercetată penal pentru abuz de serviciu. Colegii îi achitau lunar o parte din salariu!

Next Post

Parlamentul a lansat cea de-a doua ediție a Concursului de colinde și urături online

Related Posts
Total
3
Share