Situația în Chișinău privind deszăpezirea străzilor și circulația transportului public

Primăria municipiului Chişinău a informat despre situaţia în oraş pe 28 decembrie 2021, în contextul ninsorilor abundente. Pe străzi se circulă în condiții de iarnă, astfel că automobiliștii sunt îndemnați să adapteze viteza la condițiile meteo.

În dimineaţa zilei de marți, la linie au fost emise 309troleibuze şi 111 autobuze. Transportul public circulă pe toate rutele municipale, iar pe anumite artere, de dimineață s-au înregistrat blocaje, cu întârzieri de la program de 10-15 minute, în oraș și până la 30 minute în suburbii.

În ultimele 24 de ore, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit în regim non stop pe drumurile din oraș și pe căile de acces spre suburbii, astfel că acum nu există drumuri centrale sau accese spre suburbii blocate. S-a intervenit cu 51 de autospeciale și mecanisme: 22 de împrăștietoare, 6 autostropitoare cu lamă și perie, 12 tractoare cu lama și perie, 3 unității T-150, o unitate K-700, 5 autogreidere și 2 încărcătoare. În total a fost împrăștiate peste 1110 tone de antiderapant. Lucrările de deszăpezire continuă.

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a intervenit mecanizat pe trotuare de la ora 03.00, cu 46 de utilaje cu lamă și perie. De asemenea, 25 angajați cu 5 furgonete împrăștie antiderapant la stațiile de așteptare a transportului public. Totodată, de la ora 05:00, la deszăpezire au fost antrenați și 400 de muncitori, care activează în curțile blocurilor (accesele în curți, intrările în scară, platformele de deșeuri) și în intercartiere.

Primarul General a ieșit în teren de la ora 04:00, pentru a supraveghea activitatea drumarilor, iar intervențiile pentru deszăpezire continuă și la această oră. „În aceste situații trebuie să acționăm operativ, deoarece siguranța oamenilor este cea mai importantă”, a precizat edilul.

Ion Ceban a solicitat ajutorul poliției, pentru gestionarea traficului și asigurarea deplasării autospecialelor.

Automobiliștii sunt îndemnați să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util. De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează.  

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.  

Previous Post

Pompierii îndeamnă populația să respecte regulile antiincendiare în perioada sărbătorilor de iarnă

Next Post

DOLIU în lumea muzicii! A murit interpretul român Victor Socaciu

Related Posts
Total
1
Share