Sinteza săptămânii: Carabinierii au documentat 286 de contravenții

Anna Casian-Musteață

În perioada 29 martie-4 aprilie 2021, peste 3600 carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice, precum și la prevenirea răspândirii infecției de tip nou COVID – 19, în mai multe localități din țară, fiind acoperite 1077 itinerare, dintre care 53 patrule mixte și 1024 patrule independente.

Au fost desfășurate 7 misiuni de asigurare a ordinii publice și înregistrate 95 misiuni de intervenție la apeluri de urgență 112 dintre care:- reacționare directă – 77;- reacționare în suport – 18.

În urma misiunilor desfășurate, în perioada de referință au fost constatate și documentate 286 de contravenții, printre cele mai frecvent întâlnite menționăm:- Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice – 99 cazuri (art. 76′ alin.1 CCRM); – Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 57 cazuri (art.355 alin.1 CCRM);- Fumatul în locurile publice – 63 cazuri (art. 91′ alin.18, 17 CCRM);- Huliganismul nu prea grav – 22 cazuri (art.354 CCRM);-Procurarea ori păstrarea ilegală de droguri, precursori, etnobotanice şi a analogilor acestora în cantități mici sau consumul de droguri fără prescripția medicului – 9 cazuri (art. 85 alin. 1 CCRM);

În cadrul activităților desfășurate, în perioada de referință au fost legitimate 286 persoane, dintre care 18 persoane reținute.

În acest context, Inspectoratul General de Carabinieri reiterează, în cazul când observați o persoană aflată în dificultate ori sunteți martor la o faptă ilicită, sesizați cea mai apropiată patrulă de carabinieri sau apelați la numărul scurt 112.

Previous Post

PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE! Un bebeluş s-a născut cu trei penisuri

Next Post

STATISTICĂ: În Republica Moldova se nasc tot mai puțini copii

Related Posts
Total
8
Share