METEO: SHS anunță o săptămână cu temperaturi moderate, izolat ploi

Foto: REGIONAL.MD

Săptămâna care a început se anunță cu temperaturi moderate, care nu vor depăși maxime de 28 de grade Celsius, izolat cu ploi de scurtă durată, însoțite de descărcări electrice, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, marţi, 14 iunie, se aşteaptă valori termice diurne situate între 23-28 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va ajunge până la 18 grade. Tot mâine, mai cu seamă în regiunea de centru a ţării, se aşteaptă ploi cu descărcări electrice.

Miercuri, prognozele arată temperaturi mai scăzute, dar nu cu mult, care vor reveni la mai cald, începând de joi. De vineri, 17 iunie, pe întreg teritoriul ţării se anunţă ploi, care vor purta diferit caracter de intensitate, în funcţie de zonă geografică.

Conform SHS, căldurile caniculare se aşteaptă se revină din săptămâna următoare.

Conform datelor observaţiilor multianuale, iunie este în fond cea mai ploioasă lună a anului. Cantitatea medie lunară de precipitaţii pe teritoriul țării constituie 62-95 mm, iar numărul zilelor cu precipitaţii este de 10-13 zile. Potrivit sinopticienilor, cea mai mare cantitate de precipitaţii lunară a atins 330 mm (Brăneşti, Râşcani, 1985), iar cea mai mare cantitate zilnică – 193 mm (Valea Rusului, Făleşti, 1985).

Previous Post

Se scumpesc carburanții. Pe 14 iunie, benzina se scumpește cu 22 de bani, iar motorina cu 43 de bani

Next Post

IGSU a instalat platforma de odihnă la punctul de trecere a frontierei Leușeni, Giurgiulești și Sculeni

Related Posts
Total
1
Share