Chișinău

Servicii de termoficare mai calitative și sigure pentru 30 de blocuri locative și 3 grădinițe din capitală

Servicii de termoficare mai calitative și sigure pentru 30 de blocuri locative și 3 grădinițe din capitală

Copiii din trei grădinițe și familiile din circa 30 de blocuri locative din sectorul Centru al Capitalei, cartierul Telecentru, vor avea parte, din acest an, de servicii de termoficare mult mai sigure și calitative.

În acest sens, la mijlocul lunii Mai, Termoelectrica a început lucrările de modernizare a unui important tronson de rețea termică primară din șoseaua Hâncești.


Proiectul prevede înlocuirea a circa 500 metri de conductă termică cu diametrul nominal 500 mm, cu o vechime de peste 30 de ani, cu una nouă, modernă și eficientă energetic.


Decizia de realizare a acestor lucrări a fost luată pe motivul că în ultimii ani, pe acest segment, au fost înregistrate mai multe avarii, în special în perioada rece a anului.

 ”Încrederea consumatorilor serviciilor Termoelectrica în calitate și siguranță este miza pe care ne bazăm deciziile de modernizare. Prin această lucrare, vom spori eficiența sistemului de termoficare și vom minimaliza riscul de avarieri în plin sezon de încălzire”, a menționat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

 Lucrările de modernizare a tronsonului de rețea termică din șos. Hâncești fac parte din Planul de Investiții pentru anul 2019 și vor dura până la sfârșitul lunii iunie. În contextul acestor lucrări, unele blocuri din șos. Hâncești, Drumul Viilor, Pietrarilor și Ialoveni sunt în deconectare de la serviciile de livrare a energiei termice pentru prepararea apei calde în perioada 20 mai-12 iunie.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....