fbpx
Extern

Sergiu Botezatu: Claudiu Dumitrache este un adevărat slujitor al lui Apollo

           “Semnele-au venit demult”, ne afirmă Claudiu Dumitrache în poezia sa plină de gânduri și metafore profunde, mature și, aș îndrăzni sa afirm, geniale pentru vârsta lui fragedă de doar 20 ani. Totul este o inocență infinită, un sunet al sublimului și o șoaptă a desăvârșirii.

        Tănărul poet ne propune o poezie cosmică, Pământul fiind prea mic pentru el. Prin versurile sale, pe aripile luminii, iubirii și credinței în bine, într-un dans imaculat ”pe inelul lui Saturn”, ne îndeamnă să descoperim alte dimensiuni ale infinitului, reflectât atât de frumos în sufletele și inimile cititorilor, aidoma unei  oglinzi de stele, de ”vieți cu diferit cuvânt”. Poezia lui Claudiu Dumitrache este o chemare din strălucirile ”unui glas astral” și ”anilor lumină”.  O chemare de a nu înceta niciodată de a crede în puterea miraculoasă a iubirii.

Claudiu Dumitrache este un adevărat ”slujitor al lui Apollo”, amintind tuturor, poate involuntar dar foarte hotărât, de rădăcinile poporului român și de ”povara lui străveche”. Cu „un suflet de copil” ce  ”fugea de tot ce-i viu”, Claudiu Dumitrache vine cu o poezie adevărată, plină de lacrimile luminii ”plânse pe pian” și ”cântate pentru neam”.

”Și nu e sufletul de vină, că-i divin, e rădăcină”, ne amintește tuturor Claudiu, ca un îndemn absolut și nemuritor, care de-a lungul multor milenii se transmite din generație în generație, din poet în poet, din geniu în geniu, spre a nu se uita rostul vieții – ”să iubești fără să primești.”

          Vă îndemn să fiți cu ochii pe acest tânăr extrem de talentat, cu un viitor foarte promițător. Doar să nu obosească să muncească, să ”scrie pe copaci”, pe cer, pe lacrimi, pe tot ce se poate scrie. Că doar așa poți ”cunoaște adevărul…”

Comunicat de Sergiu Botezatu, Chisinau, 16 septembrie 2020

Articole asemănătoare

O fetiţă de 2 ani a trimis poze nud ale mamei sale tuturor contactelor din telefon

VIDEO: Doi pasageri ai unui avion s-au bătut chiar în timpul zborului, din cauza unei măști de protecție

Redacția Regional

Peste 16.000 de rezultate ale testelor COVID-19, scăpate din cauza Excel

Redacția Regional
Se încarcă....