Chișinău

Scuarul de pe str. George Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei, va fi reamenajat

Scuarul de pe str. George Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei, va fi reamenajat

Scuarul de pe str. George Coșbuc, sectorul Râșcani al capitalei va fi reamenajat pe parcursul anului curent. Concepția de amenajare a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot – „Regândirea spațiului public. Cetățenii își modelează viitorul”, parte a Acordului trilateral între orașele Mannheim – Chișinău – Cernăuți, iar reabilitarea zonei verzi va începe din săptămâna curentă.

Proiectul de execuție a fost realizat de către echipele de arhitecți, autorii concepției: S.R.L. „LAMIEZ” și AO „Centru de urbanism”, care au obținut locul I la Concursul municipal de profil, desfășurat în perioada 02 – 29 octombrie 2018.

Lucrările constau în reamenajarea spațiilor verzi și a aleilor pietonale, instalarea iluminatului public pietonal și a mobilierului urban. De asemenea, în zonă va fi instalat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete și vor fi montate cișmele.

Costul lucrărilor pentru reconstrucția scuarului, în urma desfășurării licitației, este de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei va fi acoperită din sursele bugetului municipal.

Menționăm că inițiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coșbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al orașelor Mannheim – Chișinău – Cernăuți, ce presupune dezvoltarea și modelarea identității sociale a orașelor participante, prin recrearea spațiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetățenilor cu autoritățile locale.

Articole asemănătoare

REGULI NOI! Unde în Chișinău pot fi amplasate stațiile PECO

Anna Casian-Musteață

AU DECIS! Doar 36 de școli din Chişinău vor activa în regim normal

Anna Casian-Musteață

Pe mai multe străzi din Chișinău se repară trotuarele

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....