Scriitorul Spiridon Vangheli, internat în stare gravă cu COVID-19

Anna Casian-Musteață

Celebrul scriitor pentru copii, autorul personajului Guguţă, Spiridon Vangheli, se află în stare gravă la spital. Potrivit unor surse apropiate scriitorului, acesta luptă cu nemilosul coronavirus.

Spiridin Vangheli a fost internat la Spitalul Clinic Republican “Timofei Moşneaga”, fapt confirmat pentru publika.md de către ofiţerul de presă al instituţiei, Marina Zibliuc. 

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, în prezent raionul Rîşcani.

Cărţile sale despre Guguţă au făcut înconjurul lumii, fiind traduse în zeci de limbi şi editate în 70 de ţări. Printre acestea se numără: “Isprăvile lui Guguță”, „Guguță-căpitan de corabie”, „Tatăl lui Guguță când era mic”. Scriitorul a creat însă și alte personaje îndrăgite de cei mici.

De-a lungul anilor, Spiridon Vangheli s-a învrednicit de numeroase premii naționale și internaționale, între care Premiul de Stat al Uniunii Sovietice, Premiul Academiei Române, Premiul Internațional Diploma de onoare Andersen și altele.

Scriitorul deţine titlul onorific „Scriitor al Poporului din Republica Moldova” și a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Sursa – Publika

Previous Post

Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării și-a premiat studenții pentru cercetări. Iată cine sunt câștigătorii

Next Post

PETIȚIE: Părinții cer anularea procesului educațional online

Related Posts
Total
5
Share