Scriitorul Sergiu Ștefan a lansat cartea de poezii „Taina dulcelui cuvânt”

La data de 13 mai a avut loc o frumoasă activitate în gimnaziul din satul Bujor – lansarea cărții „Taina dulcelui cuvânt”. Surprizele și emoțiile frumoase au încununat sărbătoarea.

O carte nouă este mereu un prilej de bucurie pentru toți cititorii. ”Taina dulcelui cuvânt” este prima carte a scriitorului Sergiu Ștefan, profesor de informatică, educație plastică și educație muzicală. Activitatea a avut un caracter mixt, deoarece au fost oaspeții cu prezență fizică: colectivul profesorilor din GM Bujor, care l-au sprijinit pe însuși domnul Ștefan Sergiu și l-au felicitat cu cele mai călduroase vorbe, Ion Croitoru, director, moderator, Radio Pro Mingir, Sîrbu Svetlana, profesoară de limbă și literatură română GM Mingir, și cu prezență online – Aliona și Anatol Bagrin maestru în artă, Cristian Serdeșniuc, doctorand, coordonator revista Pro Educație Dondușeni, Angela Moraru, Direcția Educație Edineț, Galina Ștefan – absolvent al promoției a. 1992.

Cântecul și poezia reprezintă lumea în care se regăsește cel mai bine scriitorul Sergiu Ștefan. De acest fapt ne-au convins elevii de la ansamblul „Firicel de busuioc” prin cântecele ”La Cișmeaua Căprioarelor”, ”Măcuță comoara mea” pe versurile dlui Ștefan. Un buchet de melodii pe versurile și muzica autorului a fost prezentat de interpreta Mihaela Papuc (studentă USM).  Cercul Dramatic de la GM Bujor, îndrumați de profesoară Inga Zubcu, a prezentat un colaj de poezii. Cu o surpriză în premieră în scenă a evoluat trupa de teatru „Ghioceii”, condusă de Mihai Sîrbu, din Mingir. Actorii au prezentat poemul ”Patimă divină”, inspirat din creația marelui poet Mihai Eminescu.

În semn de recunoștință pentru frumoasa carte, cu o frumoasă melodie a venit de la Hîncești Victoria Dincovschi. Lansarea de carte a bucurat publicul și cu o frumoasă expoziție de lucrări plastice ale elevilor din gimnaziu, Bujor, care se regăsesc în variantă color în paginile cărții. Deasemenea cu frumoase surprize muzicale a creat atmosfera de sărbătoare  ansamblul ”Bujorelul” de la Casa de Cultură din localitate și colectivul de profesori care fac parte din ansamblul ”Bujorencele”. Director GM Bujor, Vera Moșneagu, cât și ceilalți invitați au încununat sărbătoarea cu mesaje de felicitare și înaltă apreciere pentru autorul cărții. La final dl scriitor a înmânat diplome de recunoștință celor care au contribuit la editarea acestei cărțulii. Astfel, pas cu pas, am aflat ”taina dulcelui cuvânt”.

Mihaela OLARU, elevă la  Gimnaziul Bujor

Previous Post

Elevii moldoveni au obținut medalii de argint, medalii de bronz și mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică la Matematică

Next Post

VIDEO: Un angajat IGPF, în stare de ebrietate, a luat la palme o polițistă și a deteriorat un automobil al IP Hîncești

Related Posts
Total
0
Share