Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac a obținut Premiul European Cazino de Santiago pentru ediţia spaniolă a romanului „Vara în care mama a avut ochii verzi”

Anna Casian-Musteață

Premiul European Cazino de Santiago a fost decernat scriitoarei Tatiana Ţîbuleac, stabilită la Paris, pentru ediţia spaniolă a romanului „Vara în care mama a avut ochii verzi”.

„Tatiana Ţîbuleac a reuşit un tur de forţă cu acest prim roman al ei.(…) Scurt şi intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari aşteptări”, scrie Radu Vancu, citat într-un comunicat emis de Editura „Cartier”.

„Cu Vara în care mama a avut ochii verzi, Tatiana Ţîbuleac scrie una dintre cele mai răscolitoare poveşti din literatura română contemporană. Despre cum lipsa de iubire poate să lase oamenii singuri şi nenorociţi”, apreciază Luiza Vasiliu.

„Tatiana Ţîbuleac a scris o carte absolut memorabilă”, notează Bogdan-Alexandru Stănescu.

Editura „ Impedimenta” anunţă intrarea în librării în aceste zile a ediţiei spaniole a Grădinei de sticlă, cel de-al doilea roman al Tatianei Ţîbuleac, în traducerea Marianei Ochoa de Eribe.

În decembrie 2020, romanul Tatianei Ţîbuleac a apărut la Editura norvegiană „Camino”, traducerea din română fiind semnată de Sindre Andersen.

Laureaţi ai Premiului European Cazino de Santiago în acest an mai sunt Luis Landero, Eric Vuillard, Paolo Giordano, Pedro Feijoo.

Tatiana Ţîbuleac este originară din Chişinău. Debutul editorial îl făcuse cu „Fabule modern” în 2014. Cea de-a doua carte, „Vara în care mama a avut ochii verzi”, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural şi Premiul Observator Lyceum (2018).

Grădina de sticlă, de Tatiana Ţîbuleac, a fost distins în 2019 cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Sursa – trm.md

Previous Post

Poetul și jurnalistul Ștefan Lozinschi a trecut în neființă

Next Post

Un carabinier a fost găsit mort în căminul de serviciu al IGC

Related Posts
Total
4
Share