Școlile și liceele din Chișinău, la control! Nu sunt respectate normele anti-COVID

Direcția educație, tineret și sport din Chișinău va efectua controale referitoare la respectarea normelor anti-COVID-19 în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al direcției sus-numite, Adrian Pavaloi a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că în urma unor controale efectuate la instituțiile municipale de învățământ s-a constatat că elevii și unele cadre didactice nu respectă normele epidemiologice stabilite de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. „Elevii nu respectă distanța iar masca de protecție lipsește. Totodată, în unele instituții nu este prezent asistentul/a medical/ă pentru efectuarea triajului de dimineață”, a spus Pavaloi.

Potrivit oficialului, „în acest moment în instituțiile de învățământ se constată un total de 659 elevi din 26 de instituții de învățământ în carantină, iar 1 040 sunt în autoizolare”. „În grădinițele municipale au fost depistate 5 cazuri noi de infectare, iar 78 de copii se află în autoizolare. De asemenea, 11 cadre didactice și 7 nedidactice sunt bolnave de Covid-19”, a precizat Pavaloi.

Sursa – Moldpres

Previous Post

IMPORTANT! UNDE COLECTEAZĂ Primăria Chișinău brazii care au fost împodobiți de sărbători

Next Post

Ajunul Bobotezei în Republica Moldova. Ce trebuie să știi despre această zi

Related Posts
Total
14
Share