fbpx
Actual

Șapte bărbați, reținuți pentru comercializarea heroinei

În urma unei ample operațiuni, polițiștii din cadrul Direcției Investigații “Centru” a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au reținut șapte bărbați, bănuiți în comercializarea drogurilor de tip “Heroină” în proporții deosebit de mari. Aceștia sunt originari din Ialoveni și Chișinău, având vârste cuprinse între 30 și 45 de ani.

Membrii grupului acționau de comun acord, cu roluri bine determinate, în scopul punerii ilegale în circulație a drogurilor. Operațiunea de reținere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul din figuranți era înarmat, fapt ce a dus la necesitatea intervenției de reținere în forță cu implicarea  Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” a IGP. Asupra unuia din figuranți a fost depistat un pistol de tip „Baikal”, pe care-l deținea legal.

Totodată,  a fost infiltrat un agent de investigație sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și cumpărate, de la suspecți, droguri în proporții deosebit de mari, în valoare estimativă de peste 120 000 lei. 

Conform legii penale, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale.

Articole asemănătoare

Lupta pentru viața Maestrului Nicolae Botgros, continuă. Cum se simte acesta

Anna Casian-Musteață

ATENȚIE, ȘOFERI! De la 1 noiembrie, farurile mașinilor trebuie conectate și pe timp de zi

Anna Casian-Musteață

Situația la frontieră: În ultimele 24 de ore au intrat în țară peste 6 mii de persoane

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....