Social

Salata cumpărată la pungă – PERICULOASĂ. Iată CE se ascunde în ea!

Salata cumpărată la pungă – PERICULOASĂ. Iată CE se ascunde în ea!

De câte ori te-ai plimbat prin magazin şi ai observat pungi de salată importate la preţ mai mic, pentru că sunt cu termenul aproape de expirare? O fi poate binevenite reducerile pentru economiile tale, dar nu şi pentru sănătatea ta, scrie Publika.

Salata la pungă poate accelera creşterea unor bacterii periculoase, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Leicester. Umeditatea care se combină cu zaharurile, proteinele şi mineralele din frunzele tocate creează mediul perfect pentru înmulţirea bacteriilor precum Salmonella şi E.Coli, chiar dacă salata e păstrată în frigider. În doar cinci zile, bacteriile de Salmonella s-au înmulţit de la 100 la 100 de mii, mai ales în pungile de spanac, în timp ce E.Coli în cele de rucola. Data viitoare când eşti la cumpărături, ai grijă să cumperi salată cât mai proaspătă şi să o consumi în aceeaşi zi sau în ziua următoare. 

De asemenea, poţi opta pentru salatele locale, pe care să le păstrezi în pungi din pânză, ca pe vremea bunicilor. Sacoşele din plastic fură din hidratarea şi prospeţimea fructelor şi legumelor şi transmit toxinele folosite la fabricarea lor.

Unele studii au arătat că acest obicei poate provoca Alzheimer cancer, dezechilibre hormonale, probleme cu sarcina, obezitate şi alte afecţiuni.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....