Briceni Social

REVOLTĂTOR: O dădacă bolnavă de SIDA și tuberculoză activa în grădiniță!

Situație de-a dreptul revoltătoare într-o grădiniță dintr-un sat din raionul Briceni! Una dintre dădacele instituției este bolnavă de SIDA și tuberculoză în formă activă, dar a continuat să activeze, informează stiri.md.

Săptămâna curentă, mai exact miercuri, 11 iulie, am primit știrea fulger: dădaca de la grupa pregătitoare de la grădinița din sat este bolnavă de tuberculoză formă deschisă și SIDA. Am rămas total șocată, speriată având copil la grădiniță. Abia vineri, în sfârșit am adunați toți la grădiniță de la ora 8 ca pe la vreo 10 să vină o laborantă de la policlinica raională și a colectat sînge și urină pentru analize generale. Menționez că am fost adunați la grădiniță, dar nu la punctul medical (după părerea mea grădinița trebuia să-și sisteze activitate temporar pentru dezinfectare sau alte măsuri de protecție, dar ea totuși a lucrat bine mersi și ieri. Am întrebat dacă copii vor mai fi investigați suplementar, căci este o situație foarte complicată, copii au intrat în contact direct cu dădaca, mi sa spus că poate săptămâna viitoare o să li se facă proba Mantoux, deoarece la moment nu au rezerve de tuberculină, poate cei de la Chișinău vor face rost de pe undeva. Este vorba de sănătatea copiilor, dar nimeni din cei care sunt răspunzători de aceasta nu-și bat capul, dau vina unul pe altul caută țapul ispășitor în această situație”, a scris o mămică.

Dădaca a plecat singură de la grădiniță, fiind însărcinată în luna a șaptea, iar despre situația sa ar fi aflat întregul sat în ultima sa zi de muncă.

Mai multe detalii despre acest caz citiți AICI.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....