Reținut pentru corupție! Iată ce riscă șeful adjunct al unui penitenciar din Moldova!

foto: simbol

Atât șeful adjunct al Penitenciarului № 5 din Cahul, cât și doi angajați responsabili de regim și supraveghere, dar și un taximetrist au fost reținuți într-un caz de corupție și abuz în serviciu, scrie NOI.md.

Potrivit denunțătorului, bănuiții ar fi pretins și primit pe parcursul anului 2016, în mod sistematic, sume de bani de la de la rudele și apropiații deținuților, pentru permiterea transmiterii pe teritoriul instituției a obiectelor interzise, cum ar fi telefoane mobile, substanțe narcotice și psihotrope, băuturi alcoolice, dar și pentru favorizarea și oferirea unor condiții mai bune pe perioada ispășirii pedepsei penale.

Astfel, au fost efectuate câteva livrări de control de către organul de urmărire penală, fapt ce a confirmat activitatea infracțională a bănuiților. În timpul perchezițiilor au fost găsiți banii, transmiși sub controlul CNA.
Cei patru au fost recunoscuți în calitate de bănuiți, reținuți pentru 72 de ore.

Dacă vor găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 400 000 de lei și cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Previous Post

În acest weekend la Chișinău se va desfășura „Marșul pentru viață 2017”

Next Post

OPINIE: Luptă anticorupţie sau mimare ?

Related Posts
Total
0
Share