Republica Moldova și Republica Lituania vor coopera împreună în lupta împotriva criminalității

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 4 aprilie 2022, semnarea Acordului între Republica Moldova și Republica Lituania de cooperare în lupta împotriva criminalității.

Prevenirea și combaterea criminalității organizate este o direcție prioritară în activitatea Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și ocupă un loc important în dialogul de cooperare polițienească internațională, precum și în dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și conlucrare între cele două state. Astfel semnarea acestui acord bilateral va genera un schimb eficient de informații și bune practici între structurile de Poliție din ambele state.

Acordul va permite amplificarea cooperării între autoritățile competente, prin acordarea reciprocă de asistență în combaterea mai eficientă a infracțiunilor reglementate de legislația națională ale ambelor țări.

Cooperarea se va axa în mod prioritar pe îmbunătățirea mecanismelor de combatere a infracțiunilor împotriva vieții, sănătății și libertății; criminalității organizate; traficului ilicit, falsificării de documente de identitate și distribuirii acestora; infracțiunilor cibernetice și alte priorități aliniate la mecanismul de asigurare a securității cetățenilor.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Conducerea de până în anul 2018 a Aeroportului Mărculești, investigată penal

Next Post

Instituția Medico-Sanitară Publică „Centrul COVID-19 Chișinău” va fi lichidată

Related Posts
Total
2
Share