Republica Moldova – menționată la capitolul cele mai bune practici de prevenire privind traficul de copii

În perioada 3 – 4 aprilie 2017, șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi, participă la cea de-a 17 sesiune OSCE în vederea combaterii traficului de persoane cu tematica „Traficul de copii și metode de protecție a copiilor traficați”, ce se desfășoară în orașul Viena, Austria.

Evenimentul este organizat anual de Secretariatul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).  În cadrul sesiunii, participă toate țările membre ale OSCE.

Scopul întrunirii îl constituie consolidarea eforturilor internaționale în abordarea celor mai complexe forme ale traficului de ființe umane și traficului de copii printr-un schimb de bune practici.

În cadrul sesiunii, participanții prezintă rapoarte și studii pentru elaborarea strategiilor de combatere a traficului de persoane și metode de protejare a copiilor.

Totodată, în cadrul evenimentului, Republica Moldova a fost menționată la capitolul cele mai bune practici de prevenire privind traficul de copii.

OSCE denotă o abordare cuprinzătoare a securității, precum securitatea politico-militară, economică și de mediu, dar și aspectele umane. Prin urmare, este abordată o gamă largă de subiecte cu privire la securitate, inclusiv controlul armelor, măsurilor de consolidare a încrederii și securității, drepturilor omului, minorităților naționale, democratizării, strategiilor de poliție, combaterii terorismului și a activităților economice și de mediu.

Previous Post

Hoții de buzunare împânzesc orașul. Iată ce recomandă Poliția!

Next Post

Pescuitul este INTERZIS! Amatorii, care încalcă legea, riscă mari amenzi!

Related Posts
Total
0
Share