Republica Moldova marchează ziua Drapelului de Stat

Redacția Regional

În fiecare an, la 27 aprilie, în țara noastră este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Drapelul a fost adoptat în anul 1990 ca simbol național de către deputații primului Parlament ales democratic, semnatari ai Declarației de Independență.

Cu această ocazie, Președintele țării, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de facebook, un mesaj de felicitare și încurajare:

“Ziua Drapelului de Stat este o bună ocazie de a reflecta asupra valorilor noastre și a configura viitorul comun pe care dorim să-l construim în această țară. Dorința de a trăi pașnic, munca pentru o viață prosperă și aspirația pentru dreptate a oamenilor din Republica Moldova ne unesc, indiferent de opțiunile politice, de apartenența etnică sau religioasă, de limba vorbită. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca toți cetățenii Republicii Moldova – purtătorii suveranității – să-și construiască o viață pașnică și prosperă, trăită cu demnitate, în țara lor”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a subliniat importanța educației patriotice pentru edificarea unei generații de tineri care să fie încrezuți în perspectivele statului nostru și să-și dorească să contribuie la prosperarea lui.

“Felicit toți cetățenii cu prilejul acestei sărbători și îi îndemn să fie mândri de simbolurile statului, oriunde s-ar afla, iar măreția Drapelului nostru să crească odată cu dezvoltarea țării și creșterea bunăstării poporului Republicii Moldova”, a menționat Zinaida Greceanîi.

La 23 aprilie 2010, Parlamentul Republicii Moldova a votat declararea zilei de 27 aprilie drept Zi a Drapelului de Stat. În această zi este marcată și Ziua Stemei de Stat.

Andreea Mita

Previous Post

Cimitirul evreiesc din Călărași va fi inclus într-un traseu turistic cultural

Next Post

Atenție la escroci! Un bărbat a rămas fără pensia ce o depozita pe cardul său bancar

Related Posts
Total
21
Share