Cahul

Reguli stricte impuse în raionul Cahul: Transportul public este sistat, piețele se închid, iar Paștele Blajinilor – anulat

Autoritățile din Cahul reimpun restricții la nivel raional din cauza numărului în creștere a cazurilor de infecție cu COVID-19. Piețele se închid, circulația transportului public este sistată, iar accesul în cimitire de Paștele Blajinilor este interzis. 

La 5 iunie a fost convocată de urgență Comisia Raionului Excepțională de Sănătate Publică. Cu participarea autorităților locale și directorilor instituțiilor medicale, s-a decis să fie impuse reguli mai stricte de profilaxie în răspândirea virusului. Astfel, s-a decis:

1. Se sistează activitatea piețelor pe perioada 9 iunie- 22 iunie. Comisia permite comercializarea produselor agricole de producție proprie la Piața Centrală Cahul cu respectarea regulilor și verificări periodice.

2. Se interzice accesul în cimitirile din raionul Cahul, cu excepția înmormântărilor pentru perioada 6 iunie- 19 iunie.

„Considerăm că este un pericol eminent vizitarea cimitirelor în perioada aceasta a sărbătorilor creștine. Ne pare rău pentru acest pas, dar populația trebuie să înțeleagă că este din necesitate stringentă și dorința de a proteja sănătatea cetățenilor”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele raionului Vladimir Calmîc.

3.  Este sistată activitatea întreprinderilor mari din regiune ca S.A. Tricon, Draxlmaier și LTM, pentru 14 zile, în perioada 8 iunie – 21 iunie.

4. Este sistată circulația transportului public interurban pe teritoriul raionului, cât și prestarea transportului pentru agenții economici din teritoriu în perioada 8-21 iunie.

„Situația este foarte îngrijorătoare. Avem o creștere semnificativă a numărului de cazuri de infecție. Cauza este că cetățenii au înțeles incorect ridicarea acelor măsuri de restricții impuse în perioada stării de urgență. Avem laboratorul din Cahul care zilnic testează sute de persoane”, a mai adăugat vicepreședintele raionului Cahul.

Totodată, Calmîc a menționat că dispozițiile comisiei au fost aduse la cunoștința primăriilor, inspectoratelor de poliție și centrelor medicale din raion.

Datele Ministerului Sănătății arată că până acum în raionul Cahul au fost înregistrate 449 de cazuri de infecție cu COVID-19. Dintre acestea, 232 de persoane s-au tratat, iar alte 12 cazuri s-au soldat cu decese. La 5 iunie, în raionul Cahul au fost confirmate 26 de cazuri noi.

sursa: agora.md

Articole asemănătoare

Incendiu în raionul Cahul! Peste 160 de baloți de fân au fost distruși de flăcări

Anna Casian-Musteață

În plină pandemie, 7 tineri din Cahul au ieșit la distracție cu o roabă

Anna Casian-Musteață

A furat dintr-o farmacie din Cahul! Tânărul riscă 4 ani de închisoare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....