Reguli de igienă cibernetică pe timp de COVID-19

În contextul situației de urgență declarate la nivel național, privind pandemia de COVID-19,  I.P. “Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, în baza informațiilor analizate și publicate de partenerii internaționali, experți în securitate cibernetică, Vă informează cu referire la înregistrarea unei creșteri accelerate la nivel global a numărului și diversității tentativelor și atacurilor cibernetice.

Ținând cont de faptul că un număr mare de angajați din sectorul public și privat lucrează de la distanță și operează cu datele confidențiale ale instituțiilor pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, iar persoanele care stau izolate la domiciliu utilizează considerabil mai frecvent Internetul, se conturează un risc sporit pentru securitatea sistemelor informatice și a datelor cu caracter personal.

Ținem să precizăm, creșterea fraudei legate de securitatea cibernetică  prin intermediul atacurilor de tip phishing, malware, inginerie socială, în special pe perioada pandemiei, impune necesitatea informării și avertizării constante a angajaților și întregii populații cu referire la posibile riscuri în mediul online (sistarea activității operaționale a instituțiilor, pierderea datelor cu caracter confidențial, escrocherii financiare, etc.)

Întru excluderea sau minimizarea riscurilor enunțate, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, a elaborat o serie de postere informative privind regulile de igienă cibernetică pe timp de COVID-19.

Rețineți!

Infractorii cibernetici profită de anxietatea și panica oamenilor în mod special pe perioada pandemiei. Fiți atenți și urmăriți doar surse oficiale și credibile pentru informații actualizate.

Previous Post

La Comrat au fost descoperite 17 muniții de pe timpul războiului

Next Post

Un recidivist a fost reținut pentru furt din transportul public

Related Posts
Total
0
Share