Criuleni

Record pe țară: La Criuleni s-au recoltat în jur de 800 kg de boabe de muștar la ha

Record pe țară: La Criuleni s-au recoltat în jur de 800 kg de boabe de muștar la ha

Verile tot mai secetoase îi determină pe fermierii din toată țara să caute culturi cu perioade scurte de vegetație, care beneficiază de ploile din primăvară și aduc profituri mari. Nu sunt excepție și gospodăriile din raionul Criuleni care cultivă cu mare iscusință o cultură mai puțin cunoscută dar în ultima vreme răspândită cum este muștarul. În condițiile climaterice complicate agricultorii de la Stațiunea didactico-experimentală ”Criuleni”, conducător Alexandru Zolotco au recoltat în jur de 800 kg de boabe de muștar la ha, ceea ce constituie o recoltă record pe țară. Piața are deficit enorm la cultura dată, prețul mediu de achiziție fiind 400-600 euro/tona. O plantă ale cărei semințe, bogate în ulei sunt folosite în industria alimentară.

     Dibăcia agricultorilor din gospodăria SDE ”Criuleni” se manifestă prin roada obținută. Probabil rezultatul scontat a fost obținut cu susținerea companiei, SRL ”Gorgan”, conducător Oleg Gorgan.

    Suntem convinși că culturile cu plus valoare adăugată ca muștarul va avea un loc de frunte în topul culturilor agricole cultivate la noi în raion.

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....