Râșcani Social

Râșcani: Un bărbat a ajuns pe mâna Poliției, după ce ar fi furat 21 de biciclete sportive

Un bărbat în vârstă de 27 ani, originar din raionul Rîșcani, a ajuns pe mâna Poliției, fiind suspectat că ar fi furat 21 de biciclete sportive de pe teritoriul municipiului Bălți și a raioanelor Drochia și Râșcani. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, acesta are antecedente penale pentru infracțiuni similare.

Oamenii legii au stabilit că, în perioada lunilor aprilie – iulie, bărbatul acționa de unul singur, iar bicicletele erau sustrase din scările blocurilor locative: Ulterior,acesta le comercializa persoanelor fizice contra sumelor 50 și 200 de lei.

Prejudiciul cauzat fiecărui proprietar constituie suma de 2000 lei: Polițiștii au reușit să recupereze 8 biciclete.

Suspectul este cercetat penal în stare de libertate. Pe numele lui au fost inițiate mai multe cauze penale, în urma cărora, acesta urmează să fie atras la răspundere conform legislației în vigoare.

În acest context, pentru a evita furtul bicicletei tale, Poliția a venit cu câteva sfaturi pentru posesorii de biciclete:

– Alege un sistem antifurt;

– Parchează bicicleta într-un loc circulat;

-Nu iți parca bicicleta în scara blocului sau în curte. Nu îi subestima pe infractori! Cel mai sigur, o ții într-o încăpere cu acces limitat. Majoritatea bicicletelor sunt furate din scările de bloc.

Sursă :

moldova.org

Ne poți susține printr-o donație aici:
Se incarca....