Rămânem fără lumină! Centrala electrică de la Cuciurgan ar putea reduce producţia de energie

Unul dintre principalii distribuitori de energie electrică din ţară, Premier Energy, confirmă că a fost anunţat de Centrala de la Cuciurgan despre reducerea cantităţii de curent livrat Chişinăului. Precizarea vine după ce în spaţiul public a apărut o scrisoare, în care întreprinderea din stânga Nistrului atenţionează că acest lucru s-ar putea întâmpla dacă MoldovaGaz nu va ajunge la o înțelegere cu Gazprom privind livrarea de gaze.

În răspunsul expediat redacţiei Publika, Premier Energy susţine că reprezentanţii Centralei de la Cuciurgan au invocat capacitatea limitată de transportare. Însă ofiţerul de presă al Premier Energy, Vasile Gribincea, nu a putut preciza când s-ar putea întâmpla acest lucru. Totuşi, furnizorul de electricitate speră că Gazprom şi Moldovagaz vor semna, în curând, un nou contract privind livrarea gazelor naturale. Premier Energy dă asigurări că o eventuală reducere a cantităţii de gaz livrat nu va afecta populaţia şi nu vor avea loc sistări de curent electric, deoarece sistemul electroenergetic al Moldovei este interconectat cu cel din Ucraina. Pe de altă parte, întreprinderea îndeamnă consumatorii să utilizeze raţional resursele energetice.

Şi distribuitorul RED NORD a fost atenţionat de întreprinderea din stânga Nistrului că ar putea primi mai puţină energie electrică. Acest lucru a fost confirmat de directorul administrativ al instituţiei, Sergiu Visterniceanu, care însă nu ne-a putut spune dacă vor fi afectaţi consumatorii. Consilierul ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Alina Merlici, ne-a spus că Andrei Spînu se află, în prezent, la Sankt Petersburg, unde discută cu factori de decizie din Rusia, inclusiv de la Gazprom, despre furnizarea gazelor naturale Republicii Moldova. La revenirea în ţară, ministrul infrastructurii va organiza o conferinţă de presă, în cadrul căreia va oferi detalii la acest subiect.

Sursa – Publika

Previous Post

A fost lansată o platformă care te ajută să găsești în apropiere un specialist în sănătate mintală

Next Post

Din 2022 UE va interzice utilizarea dioxidului de titan (E 171) ca aditiv alimentar

Related Posts
Total
36
Share