Puiul de zimbru, născut la „Pădurea Domnească”, s-ar putea numi Molda sau Moldovița

Sute de comentarii și tot atâtea propuneri de nume pentru puiul de zimbru (femelă) care s-a născut la sfârșitul verii în zimbrăria din Rezervația „Pădurea Domnească” din raionul Glodeni. Unele mai haioase, altele cu rădăcini istorice, iar altă categorie sugerând politicieni actuali – toate se regăsesc sub anunțul concursului „Se caută un nume”, lansat de „Pădurea Domnească”.

Totuși, numele care a acumulat cele mai multe aprecieri este Molda, al doilea după popularitate – Moldovița.

La începutul lunii septembrie „Pădurea Domnească” a lansat pe pagina sa de Facebook un concurs de idei de nume. Condiția de bază e ca numele să conțină abrevierea MD.

Organizatorii anunțau că numele cu cele mai multe aprecieri ar putea fi cel care va fi ales pentru „botez”. Rezultatele concursului vor fi anunțate în octombrie, la Zimbrărie.

Alte propuneri de nume făcute de internauți: ZiMD, Miranda, Madonna, Medi, Stejaria, Jasina, MDeea, MDoina, ZiMDana, Domnica Domneasca, MăDalina, MDidina, Zimdora, Matilda, Roemi, Rozana

Zimbrița-Miorița, Medeea, MaiaSaMDa, Dodona…

Amintim că puiul de zimbru s-a născut la începutul lunii august. în prezent, la Zimbrărie sunt șapte zimbri maturi și un pui. Trei zimbri sunt din Polonia, restul fiind născuți în rezervația din raionul Glodeni.

Sursa – Jurnalist

Previous Post

Angelica Caraman, aleasă la conducerea Asociației Oficialilor Electorali din Europa

Next Post

INSP: „Toți șoferii sunt egali în fața legii! Toți șoferii vor fi sancționați!”

Related Posts
Total
1
Share