PROTEST la Parlament. Maia Sandu: „Hoții încearcă să arunce la gunoi votul nostru!”

Anna Casian-Musteață

Mai mulți mascați, cu bastoane și gaze lacrimogene, au fost dislocați în jurul Parlamentului, acolo unde, începând cu ora 10:00 oamenii sunt așteptați să protesteze împotriva proiectelor pe care le promovează coaliția neformală PSRM-Șor, și care ar putea fi votate în ședința de joi a Legislativului. Mascați au fost dislocați și la Reședința de stat, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, spune că opoziția va bloca, în continuare, tribuna Parlamentului.

Președinta aleasă, Maia Sandu, a ajuns în fața protestatarilor. Aceasta a ținut un discurs și a îndemnat oamenii să respecte regulile.

„Mulțumim că ați venit. Suntem astăzi aici pentru a ne apăra democrația, țara, votul. Pentru a avea o țară fără corupție, sărăcie, o țară în care să ni se facă dreptate. Vă rog foarte mult să respectăm regulile – să purtăm corect masca și să păstrăm distanța. (…) Hoții s-au speriat și se vârcolesc, în continuare. Încearcă să arunce la gunoi votul d-voastră. Dar noi cu d-voastră suntem puternici, demult protestăm împotriva corupților. Am reușit să-l alungăm pe Plahotniuc și l-am dat jos pe Dodon”, a spus președinta aleasă.

Menționăm că protestatarii cer demisia Guvernului condus de Ion Chicu și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa – Ziarul de Gardă

Previous Post

SUA a donat un lot de echipament pentru intervenții SMURD în lupta cu pandemia COVID -19

Next Post

Primăria Chișinău: Procesul educațional în instituțiile de învățământ va fi desfășurat în continuare conform modelului selectat la începutul anului de studiu

Related Posts
Total
12
Share