Actual Social

Procuror trimis în judecată pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și trimiterea în judecată a unei cauzei penale care a vizat acțiunile unui procuror din procuratura raionului Glodeni, fiind învinuit de comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 327 alin. (2) lit. b) și art. 332 alin. (2) lit. b) Cod Penal.
În urma investigațiilor s-a stabilit că procurorul vizat, având în procedură un dosar penal în privința unei persoane învinuite de escrocherie, a comis mai multe încălcări.

Potrivit concluziilor raportului de expertiză judiciară se relevă că semnăturile din dreptul numelor avocatului și a învinuitului de pe mai multe acte procesuale (ordonanța de punere sub învinuire, procesul-verbal de audiere a învinuitului ș.a.) întocmite de procuror pe cauza menționată, nu le aparțineau acestora, fiind executate de către o altă persoană prin procedeul imitaţiei servile. Mai mult, apărătorul și clientul acestuia nu ar fi participat la acțiunile procesuale respective.

În asemenea circumstanțe, procurorul este învinuit de folosirea intenționată a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice. Acesta, acționând intenționat și în interes personal, urmărind tăinuirea acțiunilor sale ilegale şi redarea caracterului legal al acestora, a emis acte procesuale în cadrul conducerii urmăririi penale pe cauza penală de escrocherie aflată în gestiunea sa, în care a înscris date vădit false și a falsificat documentele oficiale.

De menționat că învinuitul nu își recunoaște vina, acesta fiind eliberat din serviciu, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în fond la judecătoria Drochia, sediul Glodeni, pe rolul căreia se mai află o cauză penală pe numele acestuia pentru neglijență în serviciu.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 până la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Articole asemănătoare

Incident grav în satul Hulboaca. Un taximetrist a fost agresat și tăiat cu cuțitul de doi tineri

Redacția Regional

Dacă se deschid grădinițele, IATĂ CE CONDIȚII trebuie să respecte managerii, educatorii, copiii și părinții!

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! Pe unele străzi din Capitală va fi suspendat traficul rutier

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....