Actual

Primarul de la Floreni a fost reținut. Iată CE A FĂCUT acesta!

Primarul de la Floreni a fost reținut. Iată CE A FĂCUT acesta!

Primarul satului Floreni din Anenii Noi şi un consilier local  au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul a două cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive şi a traficului de influenţă. Edilul şi reprezentantul Consiliului sunt suspectaţi că ar fi pretins de la un om de afaceri din localitate 350 000 de lei pentru a legaliza un teren, aflat în folosinţa acestuia de mai mulţi ani.

Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii urmau să influenţeze membrii Consiliului local ca aceştia să emită o decizie de dare în arendă a terenului care, anterior, ar fi fost preluat abuziv de către antreprenor. Pentru a-i da drepturi legitime asupra terenului, cei doi i-ar fi propus omului de afaceri darea în arendă a lotului după care oferirea posibilităţii de cumpărare a acestuia.

Banii au fost transmişi în trei tranşe, sub controlul CNA – 200 000 de lei, 10 000 de lei şi 140 000 de lei. În urma transmiterii ultimei sume de bani, primarul şi consilierul au fost prinşi în flagrant şi escortaţi la CNA. Pe numele lor au fost iniţiate două dosare – pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Potrivit legislaţiei în vigoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, reţinuţii riscă până la 15 ani.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Articole asemănătoare

Dacă se deschid grădinițele, IATĂ CE CONDIȚII trebuie să respecte managerii, educatorii, copiii și părinții!

Anna Casian-Musteață

IMPORTANT! Pe unele străzi din Capitală va fi suspendat traficul rutier

Anna Casian-Musteață

ATENȚIE! În următoarele zile mai multe rute de autobuz și microbuz își modifică traseul

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....