Chișinău SLD Social

Primăria capitalei va oferi ajutor social persoanelor defavorizate, cu prilejul sărbătorilor Pascale

Și în acest an cu prilejul sărbătorilor de Paști, autoritățile capitalei a hotărât să acorde ajutor social mai multor categorii de persoane defavorizate. Astfel, în jur de 3 500 de persoane vor primi ajutoare financiare în sumă de 500 de lei, iar 70 de mii de pensionari din capitală vor beneficia de câte 100 de lei fiecare.

În cadrul şedinţei Comisiei Protecție Socială din cadrul Primăriei, sa decis:

– 918 persoane cu deficienţe de auz, membri ai Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova, Filiala teritorială Chişinău, vor primi câte 500 lei.

– 850 persoane cu deficienţe vizuale, membri ai Organizației Teritoriale Chișinău a Asociației Obștești „Asociația Nevăzătorilor din Moldova” vor beneficia de ajutoare financiare la câte 500 lei pentru fiecare persoană.

Comisia Protecție Socială din cadrul Primăriei examinează posibilitatea de a acorda ajutor material în sumă de 500 de lei la 1 711 vârstnici, singuratice, beneficiari din cadrul Serviciului de îngrijire socială la domiciliu.

Pentru 21 de membri ai Asociaţiei Evreilor din Moldova – Foşti Deţinuţi ai Nazismului, se examinează, de asemenea, acordarea ajutorului social a câte 500 lei pentru fiecare pentru sărbătorile de Paști.

Listele au fost perfectate de organizațiile si asociațiile menționate și de DAS teritoriale ale Direcției generale asistență socială și sănătate.

Totodată, s-a examinat și s-a aprobat posibilitatea de acordare a pachetelor cu produse alimentare pentru 1200 de persoane social-vulnerabile, de către combinatele şcolăreşti şi agenţii economici (prestatorii de servicii de alimentare) în perioada situaţiei epidemiologice a infecţiei COVID-19, în schimbul prânzurilor gratuite acordate de către cantinele sociale.

Tot de sărbătorile de Paști, 70 de mii de pensionari vor primi câte 100 de lei.

Mijloacele financiare vor fi alocate începând cu data 30 martie prin intermediul oficiilor poștale de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile beneficiarilor din listele menționate. Informarea va fi efectuată de către președinții acestor organizații și de către DAS teritoriale

Mijloacele financiare vor fi alocate începând cu data 30 martie prin intermediul oficiilor poștale de către lucrătorii poștei, odată cu pensiile beneficiarilor din listele menționate. Informarea va fi efectuată de către președinții acestor organizații și de către DAS teritoriale.

Primăria analizează posibilitatea extinderii listei de beneficiari și să va veni cu noi modalități de suport începând cu luna viitoare.

Se incarca....