Președintele României a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” pentru trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova

Trei scriitori și un jurnalist din Republica Moldova au fost decorați de președintele României. Klaus Iohannis a conferit medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente scriitorilor Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Ion Negrei și jurnalistului Nicolae Negru, scrie tv8.

Ceremonia de înmânare a fost organizată pe 12 mai, de către Ambasada României la Chișinău, cu ocazia Zilei Europei, aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

„Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene”, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Sursa – tv8

Previous Post

Precizările BPR referitor la decesul moldoveanului care pescuia pe Nistru

Next Post

Studenţii UMF Iaşi, România, nu vor participa la examene dacă nu prezintă adeverința de vaccinare sau un test COVID negativ

Related Posts
Total
1
Share