Președinta Maia Sandu a discutat cu Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în Joia Paștelui ortodox, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor.

Discuțiile cu cei doi ierarhi au fost despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și țara noastră. Șefa statului i-a îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-a mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină. „Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic”, a spus Președinta Maia Sandu.

La finalul celor două întrevederi, șefa statului i-a felicitat pe Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști și le-a urat sănătate, liniște și  pace.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegram, pentru a fi la curent cu ultimele știri din țară și de peste hotaret.me/regionalmd

Previous Post

Veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi o indemnizație unică de 10 mii de lei

Next Post

ATENȚIE! ANSA a retras din magazine 2255 de butelii de băuturi răcoritoare

Related Posts
Total
1
Share