Polițistul care l-a ucis pe George Floyd, condamnat la 22 de ani de închisoare

Derek Chauvin, polițistul care l-a omorât pe George Floyd, a fost condamnat la 22 de ani de închisoare. Derek Chauvin a fost deja găsit vinovat de jurați, în aprilie, pentru trei capete de acuzare. Sentința a fost pronunțată de o instanță din Minneapolis, notează ZdG.

„De ce? Ce ai gândit când ai îngenuncheat pe gâtul fratelui meu când știai că nu este o amenințare?”, l-a întrebat Terrence Floyd, fratele lui George, pe Derek Chavin în timpul audierii. Familia victimei a cerut pedeapsa maximă, de 40 de ani de închisoare.

Derek Chauvin este închis într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, aflată în apropiere de Minneapolis. Acesta a cerut scuze familiei Chauvin pentru gestul său și a spus că regretă incidentul.

Înainte de a pronunța sentința, judecătorul a vorbit despre abuzul de putere comis de Chauvin și de cruzimea pe care acesta a arătat-o față de victima sa, pe care le-a calificat drept „factori agravanți”.

Moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare în vârstă de 46 de ani a generat protestele Black Lives Matter în toată SUA, dar și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

Previous Post

IMPORTANT! Cum reducem riscurile pentru sănătate pe timp de caniculă

Next Post

VIDEO: Momentul în care Dodon ia tot peștele din iazul de la Condrița

Related Posts
Total
7
Share