Poetul și jurnalistul Ștefan Lozinschi a trecut în neființă

Anna Casian-Musteață

A urcat spre cer încă un jurnalist care a lucrat la Radio Moldova, poetul Ştefan Lozinschi, cunoscut şi cu numele de Ştefan Lozie. În luna mai, poetul ar fi implinit 77 de ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Mulţi ani a lucrat în calitate de redactor-prezentator la Compania Publică „Teleradio-Moldova”, realizând ciclul de emisiuni radiofonice „Eco-Terra”. Pe parcurs a editat câteva plachete de versuri. A colaborat cu compozitorii Mihai Dolgan, Anatol Chiriac, Eugen Mamot, semnând texte pentru mai multe creaţii muzicale. A făcut traduceri din creaţia diferitor poeţi.

Ştefan Lozinschi (Lozie) s-a născut la 20 mai 1944 în satul Cioburciu, raionul Slobozia. În 1961 a absolvit şcoala medie din localitate, după care în 1966 şi Facultatea de filologie a Universităţii de Stat din Moldova. După studii, a fost repartizat la ziarul „Tinerimea Moldovei”, unde a activat în calitate de lucrător literar, şef de sector, şef de secţie, secretar responsabil al redacţiei. În 1975, pentru merite, a fost transferat la Comitetul de Stat al Sovietului Miniştrilor al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti pentru Televiziune şi Radiodifuziune în calitate de redactor-şef. Mai apoi a exercitat funcţia de şef de departament la radioul naţional.

Săptămâna trecută au trecut în nefiinţă alţi doi jurnalişti care au lucrat la Radio Moldova – Lidia Bobână şu Alexei Revenco.  

Sursa- trm.md

Previous Post

Ucraina va finanţa construcţia unui nou pod peste râul Nistru. Acesta va deveni parte a autostrăzii Kiev – Chişinău

Next Post

Scriitoarea Tatiana Ţîbuleac a obținut Premiul European Cazino de Santiago pentru ediţia spaniolă a romanului „Vara în care mama a avut ochii verzi”

Related Posts
Total
5
Share