Pînă la 1 septembrie 2021, antreprenorii trebuie să asigure vaccinarea a minimum 70% dintre angajați

Antreprenorii trebuie să asigure rata de imunizare anti-Covid de minimum 70% în rîndul angajaților, pînă la 1 septembrie 2021.

Prevederea a fost inclusă în Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din data de 17 iulie 2021. Cum anume ar trebui oamenii de afaceri să obțină acet rezultat, nu este clar.

„Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19, ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 01.09.2021 a unei rate de vaccinare în rîndul angajaților de minimum 70%”, se arată în documentul adoptat.

Noile prevederi ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au fost aprobate în contextul riscului sporit de import al noilor variante ale virusului SARS-CoV-2, precum și de răspîndire ale acestora pe teritoriul țării. Prevederile vor intra în vigoare începînd cu data de 19 iulie 2021.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

sursa: noi.md

Previous Post

Accident grav pe traseul Horjești-Cărpineni. Un microbuz a răsturnat un automobil

Next Post

CODUL GALBEN de caniculă rămâne valabil. Iată cu ce recomandări vin specialiștii!

Related Posts
Total
22
Share